Problem z laptopem

Witam, posiadam laptopa:

HP Pavilion 15-n270ea

Microprocessor:
AMD Quad-Core A4-5000 APU with Radeon HD 8330 Graphics (1.5 GHz, 2 MB cache)
Memory:
4 GB 1600 MHz DDR3L SDRAM (1 x 4 GB)
Video Graphics:
AMD Radeon HD 8330 Graphics (512 MB)
Hard Drive:
750 GB 5400 rpm SATA
Multimedia Drive:
SuperMulti DVD burner
Display:
39.6 cm (15.6") diagonal HD BrightView LED-backlit (1366 x 768)
Network Card:
Integrated 10/100 BASE-T Ethernet LAN
Wireless Connectivity:
802.11b/g/n (1x1)

Problem jest prosty. Moja dziewczyna korzysta z tego laptopa głownie do grania w LOL'a, ale ma bardzo mało FPS (50-70), a w czasie walki spada do 20. Moje pytanie czy przy grze 2d, z wyłączonymi wszystkimi ustawieniami, zaktualizowanym directx oraz sterownikami nie powinno być ciut więcej tych FPS? Wiem, że nie jest to diabeł prędkości, ale jak na grę 2d to chyba powinien dawać radę. Ma ktoś jakiś pomysł?

Pozdrawiam

Cóż, jest to spowodowane pewnie tym, iż ten laptop nie posiada dobrej dedykowanej karty graficznej. Nic dziwnego więc, że czasem nie daje rady. HP raczej są do pracy biurowej niż grania w gry.

Poza tym z tego co widzę procesor też nie jest za dobry. Pewnie jest to bardziej jego wina. Przed wyciągnięciem jakiś większych wniosków spróbuj może pobrać najnowsze sterowniki do karty graficznej i zrobić defragmentację dysku jakimś porządnym programem.

Sterowniki zaktualizowane, a komp był formatowany. Myślałem, że gry 2d powinien ciągnąć. Ja na starym kompie na zintegrowanej grafice grałem w lola na stabilnych 50-60 FPS.

A grę odpalasz na wysokim wydajności ? Czasem może być wina samej gry, nie raz ludzie mają spadki fps w lolu. Pamiętam swoje początki z lolem jak miałem zaledwie 12 fps, zmieniłem system wtedy na 7 i wróciło 60 fps na stałe. 60 FPS jest to maksimum dla średnich laptopów, więc wydaje mi się że jest wszystko w porządku.

Tak, wszystkie ustawienia w Panelu AMD pozmieniałem na najwyższą wydajność. No nic, więc widocznie tak musi być. Dzięki za odpowiedzi.

Wyłącz w grze vsync i cienie. Bratu pomogło na o wiele słabszym laptopie.

Witam, posiadam laptopa:

HP Pavilion 15-n270ea

Microprocessor:
AMD Quad-Core A4-5000 APU with Radeon HD 8330 Graphics (1.5 GHz, 2 MB cache)
Memory:
4 GB 1600 MHz DDR3L SDRAM (1 x 4 GB)
Video Graphics:
AMD Radeon HD 8330 Graphics (512 MB)
Hard Drive:
750 GB 5400 rpm SATA
Multimedia Drive:
SuperMulti DVD burner
Display:
39.6 cm (15.6") diagonal HD BrightView LED-backlit (1366 x 768)
Network Card:
Integrated 10/100 BASE-T Ethernet LAN
Wireless Connectivity:
802.11b/g/n (1x1)

Problem jest prosty. Moja dziewczyna korzysta z tego laptopa głownie do grania w LOL'a, ale ma bardzo mało FPS (50-70), a w czasie walki spada do 20. Moje pytanie czy przy grze 2d, z wyłączonymi wszystkimi ustawieniami, zaktualizowanym directx oraz sterownikami nie powinno być ciut więcej tych FPS? Wiem, że nie jest to diabeł prędkości, ale jak na grę 2d to chyba powinien dawać radę. Ma ktoś jakiś pomysł?

Pozdrawiam