Witam otóż zgłosiłem ok 13dniu do supportu z sprawą o oddanie IP za postacie i po tych 13 dniach dostałem wiadomość od Nidivre o treści takiej:
UWAGA! Proszę przeczytać całą poniższą wiadomość przed wysłaniem odpowiedzi!
WAŻNE! By kwalifikować się do zwrotu, zakup musiał zostać dokonany w przeciągu MAKSYMALNIE 30 dni wstecz, od wysłania zgłoszenia. Starsze zakupy nie będą zwracane.
Wszystkie swoje zakupy możesz sprawdzić w Sklepie, w zakładce Purchased/Zakupione Przedmioty. Prosimy więc upewnić się, przed wysłaniem zgłoszenia, że zakup został dokonany w wyznaczonych ramach czasowych.
Pamiętaj, że zwracamy maksymalnie 3 zakupy, i to tylko jeśli nie otrzymałeś żadnych zwrotów w przeszłości.
Wiadomości w sprawie zwrotów muszą wyglądać w następujący sposób:
Login:
Imię przywoływacza:
Serwer:
Zakupy do zwrotu:
- Bohater (np. Leona) - data zakupu
- Bohater (np. Wukong) - data zakupu
- Skórka (np. Pentakill Sona) - data zakupu
Wiadomości niezgodne z powyższym formatem będą rozpatrywane na samym końcu, co oznacza bardzo długi czas oczekiwania na zwrot.
Czym jest zakup:
Bohater - dowolny zakupiony za IP lub RP bohater (bohaterowie otrzymani za darmo nie będą refundowani!)
Skórka - dowolna zakupiona za RP skórka (skórki otrzymana za darmo nie będą refundowane!)
Bundle - dowolny zestaw (np. Bohater + Skórka - jeśli tylko były zakupione jako oferowany w sklepie zestaw!)
Strona run - dodatkowa strona z runami
Zestaw Run - W przypadku gdy chcesz zwrócić zakupione runy, to jeden cały zestaw do maksymalnie 9 run danego typu liczony jest jako cały jednorazowy zwrot, i żadna inna rzecz (prócz run) nie będzie mogła zostać Ci zwrócona.
Oznacza to, że możesz zwrócić na przykład maksymalnie 3 bohaterów lub skórki (lub ich kombinację) LUB tylko jeden zestaw run składający się z maksymalnie 9 run.
Zwróć uwagę, że jesteśmy w stanie zwracać jedynie punkty, za jakie dane przedmioty zostały zakupione.
Pamiętaj również, że zwrot jest jednorazowy, więc jeśli dokonamy jakiegokolwiek zwrotu na Twoim koncie (bez względu na to czy zwrócimy Ci 1, 2 czy 3 zakupy), nie będziemy w stanie nic więcej zwrócić Ci w przyszłości.
W momencie dokonywania zmian na Twoim koncie, zostanie ono zawieszone na 5 minut.
Kind regards,
ale napisałem wiadomość do supportu o zwrot IP za postacie z tego poradniku na youtube ;> i teraz główne pytanie mam napisać date tych postaci ale jak wchodzę w zakładkę "Zakupione Przedmioty" nie ma tych postaci ale 13 dni temu były tam ale jak wchodzę w swój profil -> Bohaterzy i tam są te postacie;/ punktów IP nie dostałem ;/ może mi ktoś napisać jak ma taki sam problem jak ja.