Problem z mikrofonem

Mam problem z mikrofonem.

Kiedyś ustawiłem go i działał normalnie. Po około pół roku w ogóle jakoś mi trzeszczy. Jak ustawić mikrofon żeby działał na Windows XP? Realtek HD

Przykładowo w słuchaniu nagranego dźwięku słychać takie buczenie z moim dźwiękiem (ledwo go słychać).

Ściągnij najnowsze sterowniki, jak zainstalujesz zrób test mikrofonu (np. w skype). Jeśli dalej będzie problem spróbuj podpiąć głośnik do innego kompa i na innym sprawdzić. Też kiedyś używałem mikro, potem długo nie używałem i nie chciał działać. Jeszcze w prawym dolnym rogu masz "Głośność". Otwierasz to i sprawdzasz czy nie masz wyciszonej funkcji "Głośność wejścia".

Zainstalowałem i nadal jest buczenie a w tym mój głos.

Całkiem możliwe, że mikrofon się zepsuł. Ale dla pewności sprawdź jeszcze podpinając do innego komputera.

Realtek HD w swoim panelu w zakładce mikrofon ma coś takiego jak tłumienie zakłóceń czy coś podobnego może pomoże.

Nadal nic.

może to ale nie mój poradnik :

.

Mam Windows XP.

Ściszyłem na maksa Nagrywanie i już dobrze słychać mĂłj głos lecz buczenie też tylko dużo słabiej niż mĂłj głos. Musiałem na maksa pogłośnić słuchawki żeby było mnie słychać. Jak chcę podgłośnić to mi to buczenie znowu wraca.

Dobra nie kapuje już. Grzebałem wtym i teraz to w ogóle się wszystko poplątało. Pomoże ktoś?

Przyłączam się do tematu , mam troche inny problem

Mam mikrofon Realtek HD audio imput a od wczoraj nie słychać jak mówie, tak jak by przestał działać . ale mikrofon działa , o co chodzi? ? jakiś sterownik sie zepsuł czy trzeba zaktualizować ?

Ja swój problem rozwiązałem.

Podłączyłem go do innego PC i działa normalnie więc problem mam pewnie na PC. Zmienie płyte kiedyś i git.

Mam problem z mikrofonem.

Kiedyś ustawiłem go i działał normalnie. Po około pół roku w ogóle jakoś mi trzeszczy. Jak ustawić mikrofon żeby działał na Windows XP? Realtek HD

Przykładowo w słuchaniu nagranego dźwięku słychać takie buczenie z moim dźwiękiem (ledwo go słychać).