Problem z monitorem albo z komputerem?

Cześć!

Ostatnio przez jakiś tydzień, obraz na monitorze "Drga" mi na boki. Co jakiś czas muszę klikać AUTO ADJUSTING bo mi ekran jakby jedzie w lewo albo w prawo raz tak raz tak.

Kable od monitora odłączyłem i podłączyłem, częstość odświeżania na 75Hertz(MAX), karte graficzną nie wiem jaką mam bo zapomniałem a rozkładać kompa nie bede :( Pomóżcie mi bo już nie wiem co zrobić.

Nie wiem czy to wina Monitora czy Karty Graficznej czy komputera?

PS. Jak zmieniłem częstotliwość odświeżania na 75 Hertz z 60 Hertz to jest lepiej troche bo mogę się rozczytać.

Monitora, próbowałeś zmniejszyć częstotliwość wyświetlania? Jaka rozdzielczość ustawiona i jaka jest maksymalna dla monitora? Drga cał czas, czy np. tylko w grach?

Możesz też sprawdzić temperaturę na karcie graficznej, ale to wygląda na winę monitora.

Jaką masz kartę graficzną możesz sprawdzić w Start > Mój komputer > właściwości > menadżer urządzeń > karty graficzne

Zacznijmy od tego...Jaki monitor, jaka karta graficzna, ustawienia ekranu.

Monitor jest firmy HYUNDAI

Karta graficzna to NVIDIA GeForce 8800 GT

Drga cały czas

Jak zmniejszyłem częstotliwość odświeżania to wyszło na gorzej :(

Rozdzielczość mam ustawioną na 1024x768

Max rozdzielczość to 1280x1024

Nie kapuje ustawień ekranu

Spróbuję ustawić na 1152x864

Bo na monitorze mam trochę miejsca zobaczę z tą rozdzielczością.

Kiedy zmieniłem rozdzielczość to zrobiło się trochę gorzej :(

Pomóżcie!

Bo nie wiem czy już mam zbierać na nowy monitor?!

Na to wygląda

A drga cały ekran, czy określone elementy?

Problem rozwiązany :)

Nic nie było w monitorze ani w karcie graficznej, tylko port mis się "podepsuł"...

RADA dla wszystkich co mają taki problem sprawdzicie czy port się nie popsuł ;)

Cześć!

Ostatnio przez jakiś tydzień, obraz na monitorze "Drga" mi na boki. Co jakiś czas muszę klikać AUTO ADJUSTING bo mi ekran jakby jedzie w lewo albo w prawo raz tak raz tak.

Kable od monitora odłączyłem i podłączyłem, częstość odświeżania na 75Hertz(MAX), karte graficzną nie wiem jaką mam bo zapomniałem a rozkładać kompa nie bede :( Pomóżcie mi bo już nie wiem co zrobić.

Nie wiem czy to wina Monitora czy Karty Graficznej czy komputera?

PS. Jak zmieniłem częstotliwość odświeżania na 75 Hertz z 60 Hertz to jest lepiej troche bo mogę się rozczytać.