Witam,
otóż wczoraj przydarzyła mi się taka sytuacja, że podczas grania ekran zaczął się "rozpikselowywać", zatrzymał się w miejscu i nic nie mogłem zrobić. Problem nie znikał, więc wyłączyłem zasilanie, i włączyłem komputer ponownie. Wtedy podczas załączania systemu (w oknie logowania na konto użytkownika) zrobiło się to samo i wyskoczył bluescreen, było tam coś o sterownikach graficznych. Wyłączyłem znowu i ponownie włączyłem, wtedy już problemu nie było. Po zalogowaniu się wyskoczyło jakieś okno, że system naprawił poważny błąd (czy coś takiego). Dzisiaj niestety zdarzyło się to samo (już 2 razy), ale bez bluescreena, po prostu po wyłączeniu komputera odczekałem chwilę i włączałem. Niestety, nie jest to zbyt wygodne (zwłaszcza na wakacje, kiedy, jak wiadomo, dużo się gra (zależnie od osoby)). Może wie ktoś, na czym polega problem, oraz jak go rozwiązać? Dodam, że dotąd takich błędów nie było, nie jest to także wina gier, bo gram praktycznie cały czas w te same i problemów nie było. Podejrzewam, że to może wina przegrzania monitora (po zawieszeniu się jest b. gorący) albo flash playera, którego wczoraj zaktualizowałem. Niemniej jednak, czekam na odpowiedzi, z góry dzięki.
PS System operacyjny to WinXP, jeżeli miałoby to pomóc.
Edit: udało mi się ogarnąć sygnaturę błędu:
BCCode : ea BCP1 : 88C8ADA0 BCP2 : 8997FE20 BCP3 : 8A4E8DA0
BCP4 : 00000001 OSVer : 5_1_2600 SP : 3_0 Product : 256_1
Może to pomoże w rozwiązaniu problemu, jeżeli mamy jakiegoś doświadczonego informatyka na forum ;p