Problem z monitorem

Witam. Mam problem z monitorem. Otóż, chodzi o to, że gdzie powinien być np. ekran ładowania gry lub ogólnie czarne kolory na monitorze to mam czerwone piksele, zamiast czarnego. Czy ktoś może wie o co chodzi z tym? Czy to wina monitora czy może karty graficznej.

Dodam, że to nie zawsze się dzieje, ale bardzo często.

Dorzucam fotkę :

post-18455-0-26341000-1381518183_thumb.j

To jest wina monitora. Też tak kiedyś miałem tylko zamiast czerwonych pikseli miałem niebieskie.

A może wina okablowania? Styki może się jakimś cudem wygieły/ułamały?

Sprawdz kabel pozycz od kumpla mialem podobnie i dzialal normalnie na nowym kablu ;d

No fakt faktem kabel daje wiele, ja nawet jak pozornie posiadałem dobry kabel i nie wiedzialem co jest grane z plamami na ekranie to po zakupie nowego wszystko odlecialo w niepamiec

Ok, z rana skocze do kumpla i dam znać czy pomogło, Na tą chwilę dziękuję za pomoc :)

Jak masz te plamy to spróbować musisz wtyczką poruszać przy monitorze albo ponaciskać lub uderzyć w monitor pięścią lekko z tej strony z której się owa plama pojawia bo tak najłatwiej ogarnąć czy to np problem z monitorem :). No ale weź od kumpla porzycz kabelek.

Chodzi o to, że to jest na całym monitorze. A uderzenie nic nie dało. Kabel też niestety nic nie dał :(

Chyba czas wymienić monitor, bo te piksele są strasznie denerwujące, szczególnie jak się gra :/

Witam. Mam problem z monitorem. Otóż, chodzi o to, że gdzie powinien być np. ekran ładowania gry lub ogólnie czarne kolory na monitorze to mam czerwone piksele, zamiast czarnego. Czy ktoś może wie o co chodzi z tym? Czy to wina monitora czy może karty graficznej.

Dodam, że to nie zawsze się dzieje, ale bardzo często.

Dorzucam fotkę :

post-18455-0-26341000-1381518183_thumb.j