Problem z monitorem

Witam,

na wstępie chciałbym zaznaczyć, że mój monitor ma już 7 lat, więc zakładam możliwość, że po prostu już się zepsuł, ale piszę tu, bo być może da się to naprawić.

Dzisiaj, przeglądając internet, nieoczekiwanie włączyło mi się okienko z regulacją głośności monitora (monitor może być używany jako telewizor - ma głośniki). Zupełnie tego nie chciałem, nie przyciskałem także żadnego z przycisków monitora. Gdy chciałem więc wyłączyć to okienko, nie było żadnej reakcji. Po prostu okienko sobie było (na nieszczęście zasłaniało wszystkie otwarte okna programów, gier itd.). Ponadto, nie mogłem wyłączyć samego monitora. Po pewnym czasie okienko zniknęło, a wszystko wróciło do normy, ale po pewnym czasie okienko znowu wyskoczyło. Próbowałem odłączania monitora od prądu (i ponownego podłączania), dociskania kabli, ale nic nie działało. Może ktoś z was ma jakiś pomysł?

Model monitora to HP w2408h. Jeżeli potrzebne będą jeszcze jakieś informacje, to dopiszę.

Z góry dzięki za odp.

cos z guzikami moze? Nie czysciles monitora woda?:D

dziwna sprawa. To wygląda jakby faktycznie guzik był przyciśnięty cały czas. Ewentualnie coś z elektroniką tego przycisku się zj**** i monitor "myśli", że zmienia się głośność

EDIT: Dobra w tym monitorze to powszechny i bardzo częsty problem (z przyciskami głośności). Musisz wywalić przycisk który jest uszkodzony. (z tego co wyczytałem musisz rozebrać monitor)

Nie czyściłem monitora wodą, a co do samego zmieniania głośności, to gdy wywali to okienko, nic nie można zrobić (chyba, że w elektronice coś się zepsuło, i np. przycisk ściszania jest cały czas 'przyciskany' (bo głośność mam na 0)).

Co do rozbierania monitora, to spróbuję, jeżeli nadal będzie problem. Ale trzeba wywalić przycisk, czy przycisk wraz z elektroniką?

http://www.frazpc.pl/b/273763

tutaj gościu ma taki sam problem jak ty.

Zresztą to by się zgadzało, bo własnie problemy ludzie mają z tym przyciskiem ściszania.

Przeczytałem temat i instrukcję ściągania obudowy, ale nie ma tam nic dokładnego o odłączaniu przycisków (chyba, że nie zrozumiałem do końca - trzeba odłączyć ten chip, o którym mowa na końcu?).

Witam,

na wstępie chciałbym zaznaczyć, że mój monitor ma już 7 lat, więc zakładam możliwość, że po prostu już się zepsuł, ale piszę tu, bo być może da się to naprawić.

Dzisiaj, przeglądając internet, nieoczekiwanie włączyło mi się okienko z regulacją głośności monitora (monitor może być używany jako telewizor - ma głośniki). Zupełnie tego nie chciałem, nie przyciskałem także żadnego z przycisków monitora. Gdy chciałem więc wyłączyć to okienko, nie było żadnej reakcji. Po prostu okienko sobie było (na nieszczęście zasłaniało wszystkie otwarte okna programów, gier itd.). Ponadto, nie mogłem wyłączyć samego monitora. Po pewnym czasie okienko zniknęło, a wszystko wróciło do normy, ale po pewnym czasie okienko znowu wyskoczyło. Próbowałem odłączania monitora od prądu (i ponownego podłączania), dociskania kabli, ale nic nie działało. Może ktoś z was ma jakiś pomysł?

Model monitora to HP w2408h. Jeżeli potrzebne będą jeszcze jakieś informacje, to dopiszę.

Z góry dzięki za odp.