Problem z nagrywaniem

Witam!

Mam problem z nagrywaniem. Kiedy zaczynam nagrywać (MSI, Fraps) Fps z ~130 spadają do 10-15. Da się jakoś to ogarnąć?

Nagrywam w 30fps z limitem do 30 (w przypadku frapsa bez limitu klatek). Na nagraniu wyraźnie widać to ~10 fps.

Nagrywam na oddzielny dysk.

Te programy są okropnie pamięciożerne. Bez super komputera niestety zbyt dużo nimi nie nagrasz.

Action lub AverMedia. To Ci są fajne rzeczy do nagrywania :)

DRGT masz racje dlatego polecam ci action jak masz win vista/7/8

Ja również mogę polecić Actiona. Na prawdę świetny programik.

@UP mnie polecasz? :lol:

Niestety mam xp ;/

No to niestety z takich programów zostaje Ci fraps. Ale w sumie jeśli chcesz zajmować się tym na dłuższą metę to i tak wypada zmienić Windowsa na 7 gdyż daje on większe pole do popisu.

W takim razie, jeśli nie chcesz zmieniać systemu, to musisz zainwestować w nowsze części do swojego blaszaka i dalej jechać na frapsie. Ewentualnie zrezygnować, ale myślę że tego nie chcesz.

Niestety z XP będę musiał żyć jeszcze z 3 miechy, potem dopiero będę mógł zakupić jakąś lepszą maszynę.

Witam!

Mam problem z nagrywaniem. Kiedy zaczynam nagrywać (MSI, Fraps) Fps z ~130 spadają do 10-15. Da się jakoś to ogarnąć?

Nagrywam w 30fps z limitem do 30 (w przypadku frapsa bez limitu klatek). Na nagraniu wyraźnie widać to ~10 fps.

Nagrywam na oddzielny dysk.