Problem z Notebookiem

Mam problem z acerem aspire 9413zwsmi Grafika zdaje się wariować czasem pojawiają się pasy poprzeczne różnokolorowe zanikają ikonki (zamiast obrazka ikonki jest wypełniony na czarno jej kontur ) jednak że pasy pojawiają się stosunkowo rzadko jeżeli ktoś potrafi rozwiązać ten problem proszę o pomoc . Ja osobiście stawiam na tasiemkę lub sterowniki jednak nie mam pewności sterowniki z wielkimi trudami ścigłem z nieoficjalnej strony bo nie ma sterowników do tego modelu pod xp jeżeli ktoś posada sterwniki do tego acera pod xp proszę także o link ^^

Sterowniki, przegrzewająca się karta graficzna bądź jej uszkodzenie (z tymi kolorowymi pasami to wysoce prawdopodobne).

Sterowniki, przegrzewająca się karta graficzna bądź jej uszkodzenie (z tymi kolorowymi pasami to wysoce prawdopodobne).

O ile masz laptopa na gwarancji, to polecam skoczyc do serwisu. O ile jest poza gwarancja, to jak moj poprzednik powiedzial istnieja tylko 3 wytlumaczenia.

O ile to sterowniki, pobierz program Driver Checker lub inny, podobny. On dopasuje idealnie sterowniki do posiadanego sprzetu, pobierze je i zainstaluje.

Jezeli to nie pomoze, to niesety obawiam sie ze karta w wyniku defektu (fabrycznego lub nabytego) zaczyna sie zbyt mocno grzac i po prostu wariuje. Kiedy dokladnie to sie dzieje, oraz od jak dawna ?

Sterowniki są tu przyczyną błędu w 75%. Polecam sterowniki z tej strony omega

Driver Checker sciagam własnie ten program i zobaczymy jak to będzie ze sterownikami a co do występowania symptomów to pojawają się spotanicznie od czasu do czasu przy włoczeniu go oraz podczas urzywania

pojawają się spotanicznie od czasu do czasu przy włoczeniu go oraz podczas urzywania

Firefox ze słownikiem również by nie zaszkodził ;)

Tu mam ss bo dotychczas sugerowaliście się tylko opisem

post-7772-1256570025_thumb.jpg

Przestaw głębie kolorów z 32 na 16 bit (pulpit -> właściwości -> zaawansowane), poczekaj chwilę, odśwież pulpit i zmień ponownie na 32, może coś pomoże z ikonami.

Mam problem z acerem aspire 9413zwsmi Grafika zdaje się wariować czasem pojawiają się pasy poprzeczne różnokolorowe zanikają ikonki (zamiast obrazka ikonki jest wypełniony na czarno jej kontur ) jednak że pasy pojawiają się stosunkowo rzadko jeżeli ktoś potrafi rozwiązać ten problem proszę o pomoc . Ja osobiście stawiam na tasiemkę lub sterowniki jednak nie mam pewności sterowniki z wielkimi trudami ścigłem z nieoficjalnej strony bo nie ma sterowników do tego modelu pod xp jeżeli ktoś posada sterwniki do tego acera pod xp proszę także o link ^^