Problem z nowa karta graficzna

Witam...

Mam problem dziś dostałem nowa kartę graficzna, jednak po zmianie na nowa po włączeniu komputera monitor sie odpala jednak po chwili wyskakuje informacja Brak sygnału i gaśnie. Komputer chodzi wiatraczki od grafy tez jednak monitor już nie.. I teraz moje pytanie czym jest to spowodowane ?

Grafike podpinam do kompa + kabelek od zasilacza(który był w komplecie z nowa karta)

Nowa grafa : MSI Radeon r9 270 Gaming

Stara grafa : AMD Radeon HD 7570

Procesor : Intel Core i3 2120 CPU @ 3.30GHz

RAM : 4 GB

Zasilacz : corsair vs550

Płyta główna : http://screenshooter.net/101738303/sqrnyyf

Musisz podpiąć oba złącza zasilające, tj 2x po 4 piny jak dobrze pamiętam, pewnie podłączasz jeden. Standardowy błąd przy przeskoczeniu z takiej karty graficznej na nową. Aczkolwiek mogę się mylić i zrobiłeś to dobrze.

Musisz podpiąć oba złącza zasilające, tj 2x po 4 piny jak dobrze pamiętam, pewnie podłączasz jeden. Standardowy błąd przy przeskoczeniu z takiej karty graficznej na nową. Aczkolwiek mogę się mylić i zrobiłeś to dobrze.

Tylko ze w tej karcie graficznej jest tylko 1 takie wejście. Czy mam to podpiąć nie do karty ?

Wyciągnij i jeszcze raz włóż kartę do slotu. To samo zrób z wtyczkami od zasilacza.

Zresetuj bios za pomocą zworki. Opis jak to zrobić znajdziesz w instrukcji obsługi swojej p. głównej.

Wtyczkę 6-pinową masz wpiąć z zasilacza do karty graficznej.

Tylko ze w tej karcie graficznej jest tylko 1 takie wejście. Czy mam to podpiąć nie do karty ?

Jak nie pomoże to co napisał @FieryAngel spróbuj może innym wejściem podłączyć np HDMI/DVI zależnie od tego co masz teraz, czasami dostaje się kartę z felernym portem wyjścia w tych modelach.

Jeżeli to też nie pomoże, to na odległość więcej nie jestem w stanie Ci doradzić.

Wyciągnij i jeszcze raz włóż kartę do slotu. To samo zrób z wtyczkami od zasilacza.Zresetuj bios za pomocą zworki. Opis jak to zrobić znajdziesz w instrukcji obsługi swojej p. głównej.Wtyczkę 6-pinową masz wpiąć z zasilacza do karty graficznej.
Czyli podpinam dobrze. A powiedz mi jeszcze jak zresetuje bios to odpalic kompa z nowa czy stara karta graficzna ? /edit zresetowalem bios z nowa karta i dalej nic.

Uhm, sądziłem że masz tą kartę z dwoma wentylatorkami, dawno nie widziałem tego z jednym. Jak nie pomoże to co napisał @FieryAngel spróbuj może innym wejściem podłączyć np HDMI/DVI zależnie od tego co masz teraz, czasami dostaje się kartę z felernym portem wyjścia w tych modelach.Jeżeli to też nie pomoże, to na odległość więcej nie jestem w stanie Ci doradzić.
Podłączać próbowałem na rożne sposoby ale nic.. I zamiast 2x 4 pin mam 1x 6 tak jak już wspomniał Flery.

Upgrade biosu plyty glownej pomoze. Sam po zakupie r9 270 mialem to samo

Upgrade biosu plyty glownej pomoze. Sam po zakupie r9 270 mialem to samo

Tylko nie moge nigdzie znalesc jak to zrobic, nigdzie aktualizacji nie ma do tej karty z kosmosu Foxconn 2ABF nigdzie nie ma :/

You will not find updates for this motherboard at Foxconn. Installing a BIOS from Foxconn is very likely to "brick" your motherboard. Brick=revert motherboard into an epensive non-operative pile of parts

czyli nie polecam zmieniać biosu lepiej już wymienić płytę (na normalną a nie szukać oszczędności tam gdzie nie powinno) i po problemie puki co stara karta do momentu nowej płyty lub sprawdzić u kogoś lub pożyczyć przejściówkę(ten kabelek) do karty bo może być walnięty

You will not find updates for this motherboard at Foxconn. Installing a BIOS from Foxconn is very likely to "brick" your motherboard. Brick=revert motherboard into an epensive non-operative pile of partsczyli nie polecam zmieniać biosu lepiej już wymienić płytę (na normalną a nie szukać oszczędności tam gdzie nie powinno) i po problemie puki co stara karta do momentu nowej płyty lub sprawdzić u kogoś lub pożyczyć przejściówkę(ten kabelek) do karty bo może być walnięty

A jak wymieniac plyte glowna to trzeba tez odrazu procesor ? Poniewaz no spory wydatek a co dopiero kupilem karte...

Nie, o ile nowa płyta będzie miała ten sam socket (gniazdo na procesor). W przypadku tej płyty jest to LGA 1155.

Nie, o ile nowa płyta będzie miała ten sam socket (gniazdo na procesor). W przypadku tej płyty jest to LGA 1155.

Okej a polecisz cos ? Kompletnie sie na tym nie znam :/ I czy warto jest wogle wymieniac na karte z tym samym socket'em ? Czy lepiej dozbierac kasy i kupic jakas lepsza ?

I czy to napewno wina Plyty glownej ?

//sorry za double post :/

Albo płyta główna albo sama karta wadliwa. Jeżeli jakiś kolega ma kompa to niech zamontuje u siebie , jeżeli mu odpali to znaczy że to wina płyty.

Żeby się dowiedzieć, czy na pewno to wina mobo, to trzeba tę kartę wpiąć do innego kompa i jeśli tam będzie działać, to będziesz miał odpowiedź. Najlepiej też użyć tego samego zasilacza w tym drugim kompie, jeśli chcesz mieć 110% pewności.

Dalem kompa razem z karta do pobliskiego komputerowego. Koleś wszystko posprawdza i da mi znac 2-3h. Wiec jak cos bede wiedzial to dam wam znac, moze rozwiazanie komus jeszcze pomoze.

Ludzie wy macie problemy piszecie że wina płyty albo czegoś niech zniesie do serwisu podłączom mu tak jak trzeba i już i skasują za to max 50zł

Witam...

Mam problem dziś dostałem nowa kartę graficzna, jednak po zmianie na nowa po włączeniu komputera monitor sie odpala jednak po chwili wyskakuje informacja Brak sygnału i gaśnie. Komputer chodzi wiatraczki od grafy tez jednak monitor już nie.. I teraz moje pytanie czym jest to spowodowane ?

Grafike podpinam do kompa + kabelek od zasilacza(który był w komplecie z nowa karta)

Nowa grafa : MSI Radeon r9 270 Gaming

Stara grafa : AMD Radeon HD 7570

Procesor : Intel Core i3 2120 CPU @ 3.30GHz

RAM : 4 GB

Zasilacz : corsair vs550

Płyta główna : http://screenshooter.net/101738303/sqrnyyf