Problem z nowym zasilaczem

Witam.Miesiąc temu zdechł mi mój stary zasilacz i musiałem jechać na 300W na którym nie działa moja karta i było smutno :/

Dostałem nowy zasilacz (niestety nie mogłem sobie wybrać) Corsair CX 80+ 600W.Po podłączeniu wszystko co się ma kręcić,się kręci ale obrazu brak.Sprawdzałem na 2 kartach graficznych.Po zmianie na stary zasilacz wszystko działa normalnie.

Są 3 rzeczy na które zwróciłem uwagę.

1.Główny kabel 24-pinowy do płyty głównej ma jedna ,,dziurkę'' czyli nie ma drucika,po zadzwonieniu do sklepu dowiedziałem się że tak ma być (chyba bullshit bo nawet na pudełku z zasilaczem na obrazku kabla widać że wszystkie druciki ma)

2.Wiatrak od procesora w moim kompie wymaga 4-pinowego kabla którego zasilacz nie posiada,jako-takie wpięcie kabla 8 pinowego sprawiło że wiatrak się kręci.

3.Na pudełku jest mowa o tym że zasilacz wspiera płyty ATX (nie wiem co to ale ja mam płytę Gigabyte).

Wiatrak "od procesora" podłączasz do płyty głównej.

takie wpięcie kabla 8 pinowego sprawiło że wiatrak się kręci.

lol

Omg :>

Jaka karta graficzna ?, być może trzeba podpiąć dodatkowe zasilanie, zasilacz powienien mieć dodatkowe kable, które się dopina... pierwsze słyszę, żeby podpinać wiatrak bezpośrednio pod zasilacz :>

Czasem do płyty podpina się 2 kable use instrukcja od płyty głównej

Patrząc po tym co ty wypisujesz ... rada zostaw to i zapłać komuś kto się na tym zna, broń Boże się do tego nie dotykaj , bo mogą być ofiary w ludziach

Ukryty, nie strasz tak kolegi. Jak kiedyś kupiłem zasilacz to mi w serwisie podpowiadali żebym tylko nie stworzył ładunku elektrycznego to wszystko pójdzie dobrze. A wcześniej nigdy nie wymieniałem zasilacza, nawet filmików instruktażowych nie widziałem. A wszystko działa :P

Ja piernicze,pomyłka.Chodziło i o to wejście 4-pinowe koło wiatraka,mój błąd.

Karty mam 2:

-Geforce 6600

-Gefore GTS 450 do którego trzeba 6-pinowego kabla ale oczywiście go wpiąłem.

Komputer wydaje standardowy "pik" (sygnał dźwiękowy) czy może więcej lub wcale?

Na wszelki wypadek sprawdziłbym kabelki podłączone do monitora - może lekko się wysunęly i raz łączy, a raz nie

Temat do zamknięcia,powód:

Problem zażegnany.Okazuję się że kable od płyty głównej się rozpinają i można je teraz elegancko włożyć,wszystko działa jak należy a ja jestem niepełnosprytny.

Wszystkim udzielającym się w temacie dziękuję :)

Witam.Miesiąc temu zdechł mi mój stary zasilacz i musiałem jechać na 300W na którym nie działa moja karta i było smutno :/

Dostałem nowy zasilacz (niestety nie mogłem sobie wybrać) Corsair CX 80+ 600W.Po podłączeniu wszystko co się ma kręcić,się kręci ale obrazu brak.Sprawdzałem na 2 kartach graficznych.Po zmianie na stary zasilacz wszystko działa normalnie.

Są 3 rzeczy na które zwróciłem uwagę.

1.Główny kabel 24-pinowy do płyty głównej ma jedna ,,dziurkę'' czyli nie ma drucika,po zadzwonieniu do sklepu dowiedziałem się że tak ma być (chyba bullshit bo nawet na pudełku z zasilaczem na obrazku kabla widać że wszystkie druciki ma)

2.Wiatrak od procesora w moim kompie wymaga 4-pinowego kabla którego zasilacz nie posiada,jako-takie wpięcie kabla 8 pinowego sprawiło że wiatrak się kręci.

3.Na pudełku jest mowa o tym że zasilacz wspiera płyty ATX (nie wiem co to ale ja mam płytę Gigabyte).