Problem z odpaleniem directx

To już masz odpowiedź, powyżej kolega miał ten sam problem tyle, że z 9600GT z tego co pamiętam musiał wymienić kartę, ponieważ nie obsługuje ona DirectX11 który jest wymagany przy ESO.

To już masz odpowiedź, powyżej kolega miał ten sam problem tyle, że z 9600GT z tego co pamiętam musiał wymienić kartę, ponieważ nie obsługuje ona DirectX11 który jest wymagany przy ESO. 

to czyli mam dac se spokoj , nic nie zdzialam ? nawet nie dam rady zmienic na dx 9 ?

Możesz, ale w poprzednim przypadku kolegi powyżej niestety nic nie zdziałaliśmy po prostu kupił sobie kartę, która obsługuje DX11.

a wiesz dlaczego nie mam pliku settings txt ? w folderze live?

Możesz, ale w poprzednim przypadku kolegi powyżej niestety nic nie zdziałaliśmy po prostu kupił sobie kartę, która obsługuje DX11.

a wiesz dlaczego nie mam pliku settings txt ? w folderze live?

Widzisz folder z tymi plikami pojawia się dopiero po pierwszym uruchomieniu gry, a obstawiam, że nie udało Ci się tego zrobić to te pliki po prostu nie powstały.

Widzisz folder z tymi plikami pojawia się dopiero po pierwszym uruchomieniu gry, a obstawiam, że nie udało Ci się uruchomić gry to te pliki po prostu nie powstały.

kurde... czyli lipa ;( nie da rady tych plikow pobrac czy cos ?

Da się, ale nie sądzę żeby to zadziałało. Przykro mi...

Da się, ale nie sądzę żeby to zadziałało. Przykro mi...

rozumiem, dzieki wielkie :) a tylko ostatnie pytanko orientujesz sie gdzie by mozna bylo to pobrac ?

Plik settings txt tworzy sie po pierwszym uruchomieniu gry jak zawsze miałeś errora to się nie stworzył

wystarczy wejść na reddita lub poszukać w google.

Cytuje

"

In one of the recent updates, they removed the ability to play with DX9, You have to have DX11 Compatible Hardware and software.

My laptop which has DX10.1 hardware use to be able to play this game but now it wont load, I even tried Forcing DX9 through the DX developer tools which allowed the program to start, but only gave me a black screen.

EDIT : Here is the specific update that did it.

http://forums.elderscrollsonline.com/en/discussion/comment/2656308/#Comment_2656308

DirectX 11 Upgrade We have upgraded the ESO graphics engine to be DirectX 11 specific. You will no longer be able to launch or run the DirectX 9 version of the game. We will no longer support graphics cards and operating systems that are not compatible with DirectX 11. This will allow us to implement new graphics features only possible with the removal of DirectX 9, as well as improve the overall performance of the engine.

"

kobinowanie nic ci nie da.

Było już mu to tłumaczone w innym temacie, ale pytający nie potrafi przyjąć do wiadomości, że TESO nie będzie działało na jego gracie .-..

Witam

Mam podobny problem. DxDiag pokazuje ze mam DirectX 12 natomiast po wejściu na zakładkę ekran pokazuje 10,1 (ss ponizej)

https://scr.hu/00W46k
https://scr.hu/RLNnDr

Stacja graficzna

DELL Precision M6500

procesor Core i7–920XM

8Gb RAM

GrCard: ATI FirePro M7740

Proszę o pomoc, z góry dzięki

Twoja karta obsługuje maksymalnie DirectX 10.1. Nie pograsz na niej w TESO.

Witam,

Po długiej przerwie chciałem wrócić do gry, lecz niestety pojawił się problem w postaci braku wparcia dla dx9 i 10. Próbowałem dopalić poprzez dxclp niestety nie pomaga. Czy ktoś potrafi pomóc dobrą radą ? ( bez kupna karty graficznej ). Jeżeli nie ma innego wyboru niż upgrade karyty graficznej to niestety pożegnam się z ESO bo jestem niedzielnym graczem, któremu już nie zależy na kupowaniu sprzętu.