Problem z odpaleniem directx

Witam,

Po długiej przerwie chciałem wrócić do gry, lecz niestety pojawił się problem w postaci braku wparcia dla dx9 i 10. Próbowałem dopalić poprzez dxclp niestety nie pomaga. Czy ktoś potrafi pomóc dobrą radą ? ( bez kupna karty graficznej ). Jeżeli nie ma innego wyboru niż upgrade karyty graficznej to niestety pożegnam się z ESO bo jestem niedzielnym graczem, któremu już nie zależy na kupowaniu sprzętu.

Witaj, spróbuj znaleźć w C//:Moje Dokumenty/The Elder Scrolls.../liveeu i bodajże settings.txt i tam zamień linijkę z dx11 na OpenGL i powinno ruszyć. Ciężko mi powiedzieć konkrety, bo jestem na telefonie jak nie będziesz mógł znaleźć to po pracy konkretnie Ci opiszę co i jak. Pozdrawiam.

Spoko, sprawdze jak wroce z pracy, wyczytalem tez ze ma byc latka do odpalenie z starszymi kartami graf, ktore obsuguja dx10 i 9 zobaczymy.

A widzisz z tego co wiem to TESO wymaga, DX11 aczkolwiek myślę, że jak zmienisz na openGL albo na DX9 to będzie grało i buczało :)

Sprawdzalem ta opcje co napisales wyzej nie dziala niestety.

A próbowałeś na DX9 lub DX10? Zrób też screena tego co Ci ewentualnie wychodzi przy odpaleniu gry, może tam znajdziemy odpowiedzi.

Próbowałem, spróbuje jeszcze wywalić folder eso z dokumentów.

1.jpg

2.jpg

Zaktualizuj DirectX do najnowszego i spróbuj jeszcze raz. https://help.elderscrollsonline.com/app/answers/detail/a_id/32155/~/what-do-i-do-if-i-get-an-error-stating-%E2%80%9Cyour-directx-version-is-unsupported%3F%E2%80%9D tutaj masz tutorial według niego należy zaktualizować DirectX do D11 i będzie grało.

I co udało Ci się rozwiązać problem?

Tak pomogło wielkie dzięki ;) przeinstalowałem dx z strony ms, wywaliłem folder z moje dokumenty, przeinstalowałem stery od karty i w linijce wpisałem D3D10 i poszło.

A jaką kartę graficzną masz?

GF 9600gt

To już wiadomo czemu takie rzeczy się odstawiały ten GF nie obsługuje najnowszego DXa z tego co pamiętam. Cieszę się, że pomogłem. Miłej zabawy ;)

Witam mam ten sam problem , tylko ze w folderze livee nie mam zadnego pliku ... co zrobic ?

Zaktualizuj DirectX do najnowszego i spróbuj jeszcze raz. https://help.elderscrollsonline.com/app/answers/detail/a_id/32155/~/what-do-i-do-if-i-get-an-error-stating-%E2%80%9Cyour-directx-version-is-unsupported%3F%E2%80%9D tutaj masz tutorial według niego należy zaktualizować DirectX do D11 i będzie grało. 

Witam mam ten sam problem , tylko ze w folderze livee nie mam zadnego pliku ... co zrobic ?

aktualizowałem juz Dx

Witaj, spróbuj znaleźć w C//:Moje Dokumenty/The Elder Scrolls.../liveeu i bodajże settings.txt i tam zamień linijkę z dx11 na OpenGL i powinno ruszyć. Ciężko mi powiedzieć konkrety, bo jestem na telefonie jak nie będziesz mógł znaleźć to po pracy konkretnie Ci opiszę co i jak. Pozdrawiam.

Wystarczyło przewinąć do góry.

Hej, jaki model karty graficznej?

Też mam ten porblem. Dodając teso do wyjątków według tego poradnika: https://www.youtube.com/watch?v=3rlDcbess8g gra zaczeła odpalać przez launcher i eso.exe. Ale żeby się zalogować trzeba odpalać gre przez steam i tam error nadal się pojawia ;/.

Hej, jaki model karty graficznej? 

Geforce 9500 GT