Problem z PayPalem

Witam, zna sie ktos na paypalu ?

Ostatnio sprzedalem kilka rzeczy w grze o wartosci 75 euro. Wymiana odbywala sie poprzez skype'a. Ja jako pierwszy zaryzykowalem i dalem mu te itemy w grze, wszystko bylo ok bo po 5 minutach na koncie paypal pojawila sie kasa bez problemu.

Po 2 dniach koles otworzyl sprawe przeciw mnie w ktorej twierdzi ze rzeczy ktore kupil ode mnie nie zostaly dostarczone i chce zwrot pieniedzy. Z tego co czytalem regulamin paypala oraz ich forum, oni nie udzielaja pomocy osobom sprzedajacym wirtualne rzeczy.

I tutaj moje pytanie

Co moge z tym zrobic ? czy koles starajacy sie o zwrot kasy ma szanse wygrac sprawe mimo ze paypal nie broni osob ktore kupowaly/sprzedawaly rzeczy wirtualne ?

Oczywiscie napisalem do paypala lecz czas oczekiwania na odpowiedz to 2-4 dni...

Dzieki wielki za wszelka pomoc.

Jeśli on nie przedstawi dowodów supportowi paypala, to nie powinno być problemów.

Radziłbym Ci wypłacić pieniądze, a co do transakcji trzeba było zrobić screen'y, poza tym on nie jest w stanie udowodnić Ci kłamstwa. To po prostu fizycznie nie jest możliwe, aby ktoś miał dowód na to, że czegoś nie zrobiłeś :)

tzn posiadam screeny z calej konwersacji tylko niestety nigdzie nie ma jego nazwiska, maila itp... Mam nawet screena od niego ze ma kase na paypalu. Na screenach znajduje sie data itp wiec raczej latwo bedzie ludziom z paypala sprawdzic czy klamie czy nie ( tego dnia nie otrzymywalem zadnej innej wplaty na to konto).

No nic dzieki wielkie za pomoc ;) mam nadzieje ze sie uda wygrac.

Wygrałem juz pare takich spraw.

Sprawa zostanie zamknieta przez support PayPala ponieważ była to wymiana rzeczy wirtualnych i nikt do końca nie może tego potwierdzić.

Nie martw się.

Witam, zna sie ktos na paypalu ?

Ostatnio sprzedalem kilka rzeczy w grze o wartosci 75 euro. Wymiana odbywala sie poprzez skype'a. Ja jako pierwszy zaryzykowalem i dalem mu te itemy w grze, wszystko bylo ok bo po 5 minutach na koncie paypal pojawila sie kasa bez problemu.

Po 2 dniach koles otworzyl sprawe przeciw mnie w ktorej twierdzi ze rzeczy ktore kupil ode mnie nie zostaly dostarczone i chce zwrot pieniedzy. Z tego co czytalem regulamin paypala oraz ich forum, oni nie udzielaja pomocy osobom sprzedajacym wirtualne rzeczy.

I tutaj moje pytanie

Co moge z tym zrobic ? czy koles starajacy sie o zwrot kasy ma szanse wygrac sprawe mimo ze paypal nie broni osob ktore kupowaly/sprzedawaly rzeczy wirtualne ?

Oczywiscie napisalem do paypala lecz czas oczekiwania na odpowiedz to 2-4 dni...

Dzieki wielki za wszelka pomoc.