Problem z PC

Witam :)

Kupiłem ostatnio nowa karte graficzną i był z nią problem wiec wyladowala w naprawie razem z pc. Okazalo sie ze nie pasuje do mojej plyty glownej. Wiec chyba jedyna opcja to wymienic plyte glowna jednak co pozatym musial bym wymienic ? Jakie bd koszta ?

Podaj parametry komputera to będziemy mogli ci powiedzieć dokładnie :)

hahahahahaha.... Podaj nazwę modelu twojej karty graficznej.

Jak wymieniasz płytę gł. to już wymień wszystkie podzespoły które masz dłuższy czas.

Tutaj macie wszystko: http://mmorpg.org.pl/forum/topic/69891-problem-z-nowa-karta-graficzna/

sam nie pasujesz do tematu.... widzę że "pobliski komputerowiec" jest wspaniały.... ja na swojej 7ltenij płycie podłączam kazda karte na pci ex czy to zwykle czy 2.0 czy 3.0 już na tej płycie testowałem 9600gt, 260gtx, 560 ti, 970gtx wiec jak ci "informatyk od 7 boleści" tworzy bajki typu ze nie pasuje do płyty to ja pozdrawiam takiego pana i weź się ogarnij człowieku jak ci doradzali sprawdź czy to napewno wina mobo albo przetestuj kartę z zasilaczem u kogoś jak zaskoczy to wina mobo jak nie to eliminuj dalej bo tak sobie sypać kasą to fajnie jest zwłaszcza jak koszty dojdą do takiej sumy że byś całego kompa wymienił

tak btw

http://system.caseking-b2b.pl/p30507,msi-radeon-r9-270-gaming-2g-2048-mb-ddr5-dp-hdmi-dvi-gcmc-059.html

Zalecana minimalna realna moc zasilacza: 550 - 600W

ma byc REALNA moc min 550w ty masz zdecydowanie mniej może dlatego nie działa

sam nie pasujesz do tematu.... widzę że "pobliski komputerowiec" jest wspaniały.... ja na swojej 7ltenij płycie podłączam kazda karte na pci ex czy to zwykle czy 2.0 czy 3.0 już na tej płycie testowałem 9600gt, 260gtx, 560 ti, 970gtx wiec jak ci "informatyk od 7 boleści" tworzy bajki typu ze nie pasuje do płyty to ja pozdrawiam takiego człowieka i weź sie ogarnij człowieku jak ci doradzali sprawdź czy to napewno wina mobo albo przetestuj kartę z zasilaczem u kogoś jak zaskoczy to wina mobo jak nie to eliminuj dalej

Ahahaha... u made my day bro.

Ahahaha... u made my day bro.

a czemu to? ;)

a czemu to?

Owszem kartę podłączysz ale nie w każdym wypadku będzie ona działać w tym złączu to po pierwsze.

Po drugie karta przystosowana do złącza PCI-E 3.0 nie osiągnie pełni swoich możliwości lub będzie sprawiała problemy (niewłaściwe działanie lub jego brak).

Niekoniecznie musi tak być ale dość często się to zdarza.

Więc problem płyty głównej nie może zostać wykluczony, a już napewno nie w zasugerowany przez Ciebie sposób.

a widzisz możliwe lecz ja przejechałem przez wszystkie pci ex i ruszały karty działały a do tego poczytałem trochę i ludzie wypowiadali się że to pic na wodę marketing bo karty działały i będą działać na rożnych"ekspresach" i osiągają normalne wg nich osiągi u mnie nie dało sie zbytnio zobaczeć bo to był dalej korek 3,3 ;]

dobra różnica jest w poborze prądu lecz to nie o tym był temat

ja tylko pokazałem że bez różnicy jaka karta to ma działać :) kompatybilność jest między "ekspresami" wiec powinno ruszyć o ile ma zasilacz moc odpowiednią do karty ;D

a widzisz możliwe lecz ja przejechałem przez wszystkie pci ex i ruszały karty działały a do tego poczytałem trochę i ludzie wypowiadali się że to pic na wodę marketing bo karty działały i będą działać na rożnych"ekspresach" i osiągają normalne wg nich osiągi u mnie nie dało sie zbytnio zobaczeć bo to był dalej korek 3,3 ;]

W wielu przypadkach to prawda ale zdarzają się wyjątki, z którymi się już osobiście spotkałem. Ale na odległość jest to trudne do potwierdzenia lub wykluczenia, dlatego jeśli autor ma możliwość to niech sprawdzi jeszcze w innym serwisie.

wiadomo :) też sie spotkałem z różnymi wyjątkami ale nie w kartach ATI bo moja baza wiedzy skończyła się na radku 9200 pro albo coś takiego xD od tej karty tylko zieloni u mnie w blaszaku

moja diagnoza podpiąć inny zasilacz pod budę najlepiej 600-tkę 80+ gold i zobaczyć czy ruszy :]

wiadomo też sie spotkałem z różnymi wyjątkami ale nie w kartach ATI bo moja baza wiedzy skończyła się na radku 9200 pro albo coś takiego xD od tej karty tylko zieloni u mnie w blaszakumoja diagnoza podpiąć inny zasilacz pod budę najlepiej 600-tkę 80+ gold i zobaczyć czy ruszy :]

Co ja ci tu bd tłumaczył... Koles nie jest glupi. Podpinał kartę pod innego kompa i Karta działa. Podpinał pod mój komp z jego zasilaczem i nie pasuje do karty.

co nie pasuje? kabel? karta nie wchodzi w slot? o.o

co nie pasuje? kabel? karta nie wchodzi w slot? o.o

Wchodzi w slot. Ale nie jest kompatybilna z moja karta. Posluchaj jesli koles sprawdzil wszystko w moim kompie i jest wszystko sprawne tak samo karta jest sprawna to jakim cudem nie dziala ? Wszystko zostalo sprawdzone i to nie wina zasilacza bo nawet z innym na tej karcie nie pojdzie.

//edit Ta karta to jest gowno po prostu. Nawet na stronie producenta nie moge znalesc tego modelu zeby sciagnac update biosu...

nie karta a płyta główna ;) wiem czytałem nawet doradziłem żebyś zmienił przejściówkę i spróbował z inna

co do płyt msi albo asus albo asrock ofc z LGA 1155 (jeżeli chcesz zostawić i3) i musisz zobaczeć czy nowa płyta obsługuje twoje ramy

nie karta a płyta główna wiem czytałem nawet doradziłem żebyś zmienił przejściówkę i spróbował z inna co do płyt msi albo asus albo asrock ofc z LGA 1155 (jeżeli chcesz zostawić i3) i musisz zobaczeć czy nowa płyta obsługuje twoje ramy

Mógłbyś podać konkretny przykład płyty ? Bo nie bardzo wiem jak szukać.

np ta

lga 1155 ram obsługuje 1333 i jest raczej "z wyższej półki" prawdopodobnie ktoś doradzi inną wiec wybierzesz sobie ;)

http://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-z77-extreme4-intel-z77-lga-1155-2xpcx-vga-dzw-glan-sata-raid-ddr3-sli-crossfire-z77-extreme4-458745/

np talga 1155 ram obsługuje 1333 i jest raczej "z wyższej półki" prawdopodobnie ktoś doradzi inną wiec wybierzesz sobie http://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-z77-extreme4-intel-z77-lga-1155-2xpcx-vga-dzw-glan-sata-raid-ddr3-sli-crossfire-z77-extreme4-458745/

//Wyslalem ci PW

Dzieki wielkie i poczekam jeszcze na jakieś propozycje :)

Witam :)

Kupiłem ostatnio nowa karte graficzną i był z nią problem wiec wyladowala w naprawie razem z pc. Okazalo sie ze nie pasuje do mojej plyty glownej. Wiec chyba jedyna opcja to wymienic plyte glowna jednak co pozatym musial bym wymienic ? Jakie bd koszta ?