Problem z Pcsx2

Witam wszystkich.Od wczoraj zmagam się z emulatorem na ps2 pcsx2.Ściągnąłem sobie grę Fight Night,ale niestety podczas gry fps waha się od 15-25.W ustawieniach nic nie zmieniałem.Może problem jest mój laptop(Dual core 2.3ghz,Intel HD4 2GB ram).Jeśli tak to proszę napisać,wtedy dam sobie spokój chyba że można coś wykombinować abym mógł cieszyć się grą.

Po prostu masz zbyt słabego kompa i tyle. Ps2 pomimo tego, że ma już swoje lata, to wciąż jest to sprzęcior Xd

Po prostu masz zbyt słabego kompa i tyle. Ps2 pomimo tego, że ma już swoje lata, to wciąż jest to sprzęcior Xd

Może nie tyle jest to sprzęcior co po prostu emulatory konsol nie są dostatecznie zoptymalizowane i potrzeba do nich sprzętu ponad 2 razy lepszego niż ten co jest w samej konsoli (by uzyskać stałe 30 FPS). Na tą chwilę jedyne "stabilne" emulatory to te które emulują PS1.

Chociaż krążą legendy o ustawieniach pozwalających na w miare płynną grę.

Ja w moim laptopie (bardzo podobny tyle, że starsza karta i 4gb ram) też mam podobny FPS. Większość zależy od procesora - mój kolega ma intel quad (4x3.0 GHz) i mu w miarę płynnie chodzi (w krytycznych stanach nie mniej niż połowa pełnych fpsów), ale pamiętam, że wtedy PCSX obsługiwał tylko jeden rdzeń procesora, więc to była kaszana.

Witam wszystkich.Od wczoraj zmagam się z emulatorem na ps2 pcsx2.Ściągnąłem sobie grę Fight Night,ale niestety podczas gry fps waha się od 15-25.W ustawieniach nic nie zmieniałem.Może problem jest mój laptop(Dual core 2.3ghz,Intel HD4 2GB ram).Jeśli tak to proszę napisać,wtedy dam sobie spokój chyba że można coś wykombinować abym mógł cieszyć się grą.