Witam mam dziwny problem z petami posiadam 4 pety ( red panda,Królik,papuga,pingwin) otóż moje p[ety zbierają bardzo mało lota mam cały czas nakarmione je na maxa expie np na piratach na jungi moby mam na 3 hity i po jednym przejściu spota dostaje 30-45 bandan gdzie np moi koledzy maja po 80+ nikt nie wie dlaczego tak jest np przez 5h expie zebrałem 3000 bandan gdzie kolega z guild przez 5h z jednym petem ma 2000. Czy ktoś może też miał taki problem ? Pety mam ustawione na "Agile"
Problem z Petami
To widocznie nie wiesz ale pety mozna laczyc Przez co podbijasz im "jakos" dzieki czemu zbieraja jeszcze szybciej loot . Ale to juz zabawa dla bogatych.
w opcjach petów możesz zmienic na szybsze podnoszenie lotu
Witam mam dziwny problem z petami posiadam 4 pety ( red panda,Królik,papuga,pingwin) otóż moje p[ety zbierają bardzo mało lota mam cały czas nakarmione je na maxa expie np na piratach na jungi moby mam na 3 hity i po jednym przejściu spota dostaje 30-45 bandan gdzie np moi koledzy maja po 80+ nikt nie wie dlaczego tak jest np przez 5h expie zebrałem 3000 bandan gdzie kolega z guild przez 5h z jednym petem ma 2000. Czy ktoś może też miał taki problem ? Pety mam ustawione na "Agile"
Jak wcisniesz ikonke peta tam pisze co ile sec zbiera loot im wyzszy tier i lvl peta zbiera szybciej mozesz przyspieszyc zbieranie zmieniajac ikonke przy pecie z zielonego na czerwony
Druga sprawa jak na piratach nie masz noda odbloowanego i nie ma lvl na 5 conajmniej to bandamy nie leca z kazdego moba
Ja osobiscie zbieralem recznie loot z t1 lvl 10 i szlo ok ale tam nawet pety t4 nie dadza rady zbierac jak szybko sie mieli moby
pety mają cooldown na zbieranie. Tier peta od 1 do 4, pety na tier 1 mają 4s tego cooldowdna a na tierze 4 mają 2,3s, to duże różnice. Do tego jak wejdziesz w pety masz tą ikonkę pierwszą od lewej, w standardzie kolor taki żółty. Jak klikniesz raz, zmienia się na zielony taka ikonka zwierzaka co jakby skakał.. to jest tryb turbo, wiele razy więcej jedzenia zjada ale zbiera o 10% szybciej, jak klikniesz jeszcze raz zmieniasz na czerwony. To tryb standby, pet zjada bardzo mało jedzenia ale zbiera też wolniej.
Tak to wygląda.
Jak szybko czyścisz spota a masz wolne pety to one nie nadążają, albo wspomagasz ich ręcznie albo lecisz dalej i gogo.
Pety same w sobie mają krótki zasięg wykrywania dropu, więc jak wybijesz grupkę mobów i od razu wyteleportujesz się w inne miejsce to nawet nie zdążą go podnieść.
Drugą sprawą jest to, że pety mają swoje lvle. (od 1 do 10) Gdzie pet na 1. lvlu podnosi itemek co 10s, a na 10 już co 3.6s (Mówię o tier 1) wiec jest to dość duża różnica. Expisz je poprzez... Po prostu karmienie i używanie ich. :>
Reasumując, sprawdź jakie mają lvle, jak nie mają 10lvla to je do tego dobij a odczujesz różnicę, a po drugie czasem wypada zwolnić na expie. Bijąc mobki asap na tak dużym spocie jak Jungle trzeba liczyć się z tym, że nie podniesiesz wszystkiego;p
Wiem co ile zbieram pet wiem ze są pety od 1-10 lvl tak samo tiery chodzi mi o to że expie np z kolegą on ma 4 pety takie same jak ja 10 lvl tier 1 biegamy kolo siebie ciągle a kolega ma dużo więcej lota niż ja to nie jest różnica 100 czy 200 bandan tylko np ja mam 300 a on 800 wiec z czymś musi byc problem z kumplami z guildi nie wiemy czemu tak jest dlatego pytam czy ktoś miał taki problem ? A spota czyścimy razem testowaliśmy to z kolegami na różne sposoby ale zawsze moje pety zbierały mniej nawet kiedy kolega nic nie bił.
Wiem co ile zbieram pet wiem ze są pety od 1-10 lvl tak samo tiery chodzi mi o to że expie np z kolegą on ma 4 pety takie same jak ja 10 lvl tier 1 biegamy kolo siebie ciągle a kolega ma dużo więcej lota niż ja to nie jest różnica 100 czy 200 bandan tylko np ja mam 300 a on 800 wiec z czymś musi byc problem z kumplami z guildi nie wiemy czemu tak jest dlatego pytam czy ktoś miał taki problem ? A spota czyścimy razem testowaliśmy to z kolegami na różne sposoby ale zawsze moje pety zbierały mniej nawet kiedy kolega nic nie bił.
pytanie, nakarmione masz pety? wszystkie ci zbierają... ? Gracie takimi samymi klasam? Jesteście w tej samej odległości od loot.... ?
Najbardziej sprawiedliwy system podnoszenia loota w pt to albo RANDOM a najlepiej ORDERED, dzięki temu każdemu przypisany jest loot na ziemi i obce pety go nie podniosą. w przeciwnym wypadku wszystko ma znaczenie, łącznie z tym jak blisko stoi kolega do loota.
Piszecie takie oczywiste rzeczy które dobrze znam jak pisałem wcześniej wszystko mam dobrze ustawione i z kumplami sprawdzaliśmy to przez kilka godzin wiec proszę nie dawać komentarzy czy mam nakarmione pety czy ze mam inny tier. Czekam na konkretna odpowiedz od kogoś kto też miał lub ma taki problem z lotem z kumplami sprawdziliśmy już wszystko dlatego pisze tu i czekam na konkretną odpowiedz a nie to co wy piszecie
Napisałeś
Witam mam dziwny problem z petami posiadam 4 pety ( red panda,Królik,papuga,pingwin) otóż moje p[ety zbierają bardzo mało lota mam cały czas nakarmione je na Maxa.
Może są za grube? Haha xDD
A tak poważnie jedyne logiczne wytłumaczenie dla mnie, to może za szybko rotujesz między spotami? A koledzy się wleką z tyłu i stąd różnica. Wątpię by problem mógł leżeć po stronie gry czy ustawień które ogarniasz. Raczej stawiał bym na styl gry.
Piszecie takie oczywiste rzeczy które dobrze znam jak pisałem wcześniej wszystko mam dobrze ustawione i z kumplami sprawdzaliśmy to przez kilka godzin wiec proszę nie dawać komentarzy czy mam nakarmione pety czy ze mam inny tier. Czekam na konkretna odpowiedz od kogoś kto też miał lub ma taki problem z lotem z kumplami sprawdziliśmy już wszystko dlatego pisze tu i czekam na konkretną odpowiedz a nie to co wy piszecie
Ale co z tego, że wiesz jak nie przyjmujesz rozwiązań do świadomości.
Jeśli bijecie moby we dwóch i kolega jest bliżej dropa to on podnosi więcej. Po zabiciu moba wszystkie pety lecą do tego samego itemu, on podnosi swoimi a twoje mówią ci, że slot jest pusty i wracają, cd schodzi i podobna sytuacja. Zmieńcie system loota i macie problem załatwiony.
W party loot ma być zawsze ORDERED a nie Free.