Cześć od niedawna mam problem z pingiem komputer czyściłem avira (mój antywirus) adwcleanerem, jrt, malwarebytes, norton power easer i dalej mam ten sam problem, czyli skacze mi ping co najciekawsze jest to gdy przeglądam przeglądarkę to aż tak nie skacze jednak jak gram w league of legneds to potrafi podskoczyć do nawet 10000+ pingu co chwile mnie wyrzuca i nic nie mogę zrobić. Nie da się grać trudniej jest mi korzystać z komputera do nauki dlatego proszę o pomoc wkleję przykładowy ping z cmd oraz logi. Jeżeli chodzi o antywirus jest to avira a fire wall to comodo. Pc to i5 4590 karta gtx 1060 zasilacz chiftec 600 w +80 płyta msi b85-g43 16gb ram jeżeli jest to ważne.
Problem z pingiem podejrzany wirus
po kablu czy wifi?
jaki operator?
zadzwon na wzelki wypadek, powiedz ze masz kosmiczne pingi niech sprawdza łącze.
Mam wifi, operator kiedyś neostrada teraz orange, dzwoniłem najpierw sprawdzali łącze nic się nie działo a potem przyjechali do mnie fachowcy i znowu potwierdzili że nie dzieje się nic, zapomniałem wspomnieć że problem występuje tylko u mnie, u mojego brata i mamy internet śmiga bez zarzutów.
Weź sprawdź pingi na wyłączonym firewallu oraz antywirusach.
Na razie sprawdzam i bez zmian nadal nie mogę grać w league of legends bo ping skacze do 1000+. Cmd też tak samo pakzuje bez zmian.
Podłącz co tam masz bezposrednio pod kabel nie pod wifi.
Trochę będzie trudno bo modem mam piętro niżej, ale spróbuje. Ogólnie próbowałem już z różnymi kartami sieciowymi i problem z pingiem ten sam. Moja karta sieciowa to tp link tl-wn725n .
To tak zniosłem komputer na dół i rzeczywiście ping zmniejszył się z tych normalnych 60-70 do między 20-30 ale nadal tak co minute jest duży skok z pingiem. Do tego przed chwilą doszło do bardzo dużego zwiększenia pingu mam ping między 400 - 2000 i do tego doszedł request timed out.
Może spróbuj w routerze ustawić żeby Twój komputer miał priorytet co do internetu. Tu masz screena jak to u mnie wygląda:
Mam modem livebox od orange i u mnie to wygląda zupełenie inaczej przez co nie mogę tego priorytetu znaleść.
Spróbuj tych komend w tej kolejności i sprawdź ponownie.
ipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfig /flushdns
Bojler wpisałem tą komendę co napisałeś i jak gram w league of legends to na razie wszystko działa i ping nie skacze zobaczę co dalej i napisze.
Spoko. Jak masz jakieś inne gry to też w nich sprawdź, chyba że tylko w lolu masz takie skoki.
Zobaczę jeszcze na dark souls 3 i na docie bo tam ping też mi przeszkadzał.
To tak lagów już nie mam w ogóle. Ping stabilny między 50-60 nie ma skoków, sprawdzałem w dota 2, league of legends oraz w dark souls 3. Bojler mam prośbę mógł byś mi napisać co zrobiły te komendy w jaki mi sposób pomogły bo intryguje mnie to. Do tego w logu O17 miałem nieznane mi ip, najprawdopodobniej był to wirus, który podmieniał adresy dns. Wcześniej przed tym jak napisałem to strony też mi się wolno ładowały, ale po paru minutach rozłączania wi-fi zaczynało się normalnie ładować, logi zostały usunięte przeze mnie za pomocą hijackthis. Dzięki wielkie za pomoc wszyscy szczególnie do Bojlera wreszcie mogę się nie stresować i sobie normalnie pograć wielkie dzięki.
release wywala wszystkie dnsy, a renew odzyskuje je tak jak powinny być, a flushdns czyści bufor coś ala czyszczenie pamięci ram Cieszę się, że mogłem pomóc
Cześć od niedawna mam problem z pingiem komputer czyściłem avira (mój antywirus) adwcleanerem, jrt, malwarebytes, norton power easer i dalej mam ten sam problem, czyli skacze mi ping co najciekawsze jest to gdy przeglądam przeglądarkę to aż tak nie skacze jednak jak gram w league of legneds to potrafi podskoczyć do nawet 10000+ pingu co chwile mnie wyrzuca i nic nie mogę zrobić. Nie da się grać trudniej jest mi korzystać z komputera do nauki dlatego proszę o pomoc wkleję przykładowy ping z cmd oraz logi. Jeżeli chodzi o antywirus jest to avira a fire wall to comodo. Pc to i5 4590 karta gtx 1060 zasilacz chiftec 600 w +80 płyta msi b85-g43 16gb ram jeżeli jest to ważne.