Problem z płynnością gry

Witam !!!

Karta graficzna - Nvidia Ge Force GTX 760 Gigabyte Windforce3X OC 2048 mb

Ram - 8gb ddr3 1600 mhz

Procesor - IntelCorei5 Haswell 4670 3,8 ghz

Zasilacz - 550w

Net - http://www.speedtest.pl/test/77089866

Mam problem ze spadkami fps- ów w mieście...

Poza miastem, w instancjach, i dungeonach mam stałe 60 fps w walkach grupowych też .

Natomiast gdy wchodze to Enklawy Protektora mam średnio 26 fps, co mnie bardzo irytuje.

Przed chwilą defragmentowałem dysk i przeinslowywałem sterowniki od grafy ....

Nie wiem po co komp ma 4 miesiące...

Dodam, że w Wiedźminie 2 na ultra miałem stałe 70 fps ... W czym problem ???

Help !!!

Za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziękuję !

Nie jesteś jedyny, osobiście znam tylko parę osób którym gra działa płynnie w mieście, podobno to wina RAMu, osoby które mają 16GB nie skarżą się na lagi. Ale głowy nie daje.

Nie sądzę, żeby to była wina ramu zużycie podczas gry ok. 30 %.....

w grze jest problem, wszyscy w mieście mają spadki FPS, ten problem już dawno był poruszany, wina optymalizacji albo nie wiem engine do d*py, w każdym bądź razie na instancjach 0 lagów nawet jak lejesz smoka wielkości tankowca to jest git, a w mieście co byś nie robił jest do bani, jeśli grasz w Nwn musisz się z tym pogodzić

Ja też miałem ten problem choć mój sprzęt teoretycznie najgorszy nie jest. Przy wchodzeniu do miasta masakrycznie spadały mi FPS'y do 7-15. Ten sam problem miałem choćby w TERA: Rising. Chociaż jest to trochę chore, z takim sprzętem jak twój mieć problemy ze spadkiem FPS-ów to trochę dziwne. Aż tak skopana jest optymalizacja tej gry? Ciężko w to uwierzyć.

Każdy ma problem z optymalizacją w tej grze, don't worry.

Mam bardzo podobny sprzęt do Ciebie tylko procek 3,2 a również mam spadek fpsów w mieście reszta działa cudnie :)

jedynie moze pomoc odpalanie gry z dysku ssd, podobne objawy byly w l2 w miescie i na siege, jedynie wydajnosc przy duzej ilosci graczy poprawial szybki dysk, moze tu jest bedzie podobnie.

Niekoniecznie trzeba od razu mieć dysk SSD ^^.

Wystarczy że Twój HDD jest już zajechany (starość ino) i szybko odczujesz spadki płynności.

O wydajności dysku decyduje prędkość obrotowa talerzy (RPM) i wielkość cache a tych danych akurat tu nie podałeś.

Już nie wspominając o optymalizacji gry. Ciężko jest zoptymalizować MMO niestety co widać nawet w nieco starszych tytułach.

Witam !!!

Karta graficzna - Nvidia Ge Force GTX 760 Gigabyte Windforce3X OC 2048 mb

Ram - 8gb ddr3 1600 mhz

Procesor - IntelCorei5 Haswell 4670 3,8 ghz

Zasilacz - 550w

Net - http://www.speedtest.pl/test/77089866

Mam problem ze spadkami fps- ów w mieście...

Poza miastem, w instancjach, i dungeonach mam stałe 60 fps w walkach grupowych też .

Natomiast gdy wchodze to Enklawy Protektora mam średnio 26 fps, co mnie bardzo irytuje.

Przed chwilą defragmentowałem dysk i przeinslowywałem sterowniki od grafy ....

Nie wiem po co komp ma 4 miesiące...

Dodam, że w Wiedźminie 2 na ultra miałem stałe 70 fps ... W czym problem ???

Help !!!

Za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziękuję !