Problem z podkładką

Witam,

mam taki, pewnie dość prosty problem, a raczej pytanie.

Kupiłem sobie niedawno podkładkę pod myszkę (nic specjalnego, za 6 zł, chyba najprostsza podkładka pod myszkę, jaka może istnieć). Gdy gram, to czasem podnoszę lekko myszkę, gdy muszę w grze obrócić się dość mocno (pole podkładki jest ograniczone i np. dociągam do końca podkładki i muszę "przewinąć", żeby dalej się obrócić). No i rzecz w tym, że na podkładce, jak właśnie tak podniosę myszkę, to zaczyna wariować, tzn. skręcam myszką w lewo, podnoszę lekko myszkę to "odrzuca" mi lekko kursor w inną stronę. Przy normalnym użytkowaniu nie ma to znaczenia, lecz w fps'ach taki nagły brak kontroli nad celowaniem jest dość wkurzający.

To jest normalne czy nie do końca? Jak grałem bez podkładki to nie miałem takiego czegoś (chociaż też podnosiłem czasami myszkę).

Jaka mysz? Laserowa,optyczna?

Jest to normalne o ile masz laserową mysz, która może działać bez podkładki. Jeśli to optyczna, to albo jest bublem, albo sensor nawala.

Spróbuj poprawić czułość myszki.

Nie znam się za bardzo na myszkach (tj. rodzajach myszek), ale mam myszkę Razer Deathadder Respawn.

A jak działa Ci bez podkładki, tak samo wariuje ?

Czekaj czekaj bo to ciekawe. Ile dałeś za tą myszkę? Podaj aukcje allegro bo możliwe że znam przyczynę.

Xaorus nie było by łatwiej napisać że może to być podróbka?

Kupowałem w Euro Rtv Agd (czy jakoś tak), więc aukcji dać nie mogę, cena 200+ zł (nie pamiętam dokładnie, chyba z 220 albo coś). Ale wszystko wygląda na oryginalne - profesjonalnie zapakowane, gadżety od Razera (naklejki jakieś, kartki różne itd.).

A, i odpowiadając na inne pytanie wyżej: bez podkładki tak nie wariuje.

Jaka jest faktura biurka? W sumie nie zmienia to faktu że jest coś nie tak z sensorem i ja oddałbym na gwarancje to cacko.

Nie wiem, jaka jest faktura, jest to drewno pokryte jakimś czymś w rodzaju tapety, grając bez podkładki mocno zarysowywały się ślizgacze.

Do gwarancji nie będę oddawał, jeszcze zresztą sam pomyślę, co jest tego przyczyną, ale też nie wiem, czy przypadkiem po prostu źle nie przesuwam myszki ;p

Myszka wariuje, nie z winy tego że jest uszkodzona tylko, po prostu laser odbija się od podkładki w sposób bliżej nie określony i możesz zaobserwować właśnie takie buble. Chcesz się pozbyć tego czegoś to albo graj bez podkładki albo, zainwestuj w coś porządnego (mówię o podkładce) ;)

No, jesli podkladka jest taka "plastikowa" to mozliwe ze sie odbija i dlatego swiruje.

Ja osobiscie bardzo lubie podkladki "szmaciane" aktualnie mam taka od a4 tech, byla za friko do myszki :D a jak sie zużyje to kupie sobie cos na krój razer gholiatus

dokładnie, lepiej chyba grać bez podkładki ;)

Chociaz jak masz jeszcze troszke kasy ktora mozesz wydac to mozesz zainwestowac w podkladke od razera. Za 60 moze dostaniesz. To moze rozwiazac twoj problem.

Mi jak wariuje mysz przy podniesieniu to oznacza, że najczęściej odstała się sierść od mojego psa do lasera i po prostu trzeba przeczyścić. Sprawdź może też coś masz podobnego w głowicy co zniekształca wiązkę lasera.

Witam,

mam taki, pewnie dość prosty problem, a raczej pytanie.

Kupiłem sobie niedawno podkładkę pod myszkę (nic specjalnego, za 6 zł, chyba najprostsza podkładka pod myszkę, jaka może istnieć). Gdy gram, to czasem podnoszę lekko myszkę, gdy muszę w grze obrócić się dość mocno (pole podkładki jest ograniczone i np. dociągam do końca podkładki i muszę "przewinąć", żeby dalej się obrócić). No i rzecz w tym, że na podkładce, jak właśnie tak podniosę myszkę, to zaczyna wariować, tzn. skręcam myszką w lewo, podnoszę lekko myszkę to "odrzuca" mi lekko kursor w inną stronę. Przy normalnym użytkowaniu nie ma to znaczenia, lecz w fps'ach taki nagły brak kontroli nad celowaniem jest dość wkurzający.

To jest normalne czy nie do końca? Jak grałem bez podkładki to nie miałem takiego czegoś (chociaż też podnosiłem czasami myszkę).