Witam mój problem polega na tym, że dzisiaj zamontowano mi nowy internet radiowy. Typek który montował zapewnił, że zasięg jest w porządku i powinien śmigać. Tymczasem ja mam trzy kreski zasięgu, a internet jest wolny jak żółw. Monter odrzucił także związek z pogodą, czyli deszcz, chmurki czy inne zjawiska nie powinny przeszkadzać. Głównie zależy mi na ściąganiu więc taka prędkość jest nie do przyjęcia dla mnie. xd
Problem z powolnym internetem
Napisz bardziej zrozumiale. Przeczytałem 3 razy i mało co rozumiem.
Szybkość internetu radiowego zależy od:
-pogody
-warunków atm
-jakości chmur
-opadów
-ilości osób, które z niego korzystają (jeśli masz np neta od gościa, który go rozdziela)
teraz jest ok, wtedy pisałem na szybciora xd
Sprawdź prędkość jakimś testerem np. http://www.speedtest.pl/
i porównaj z tym co masz a co masz mieć.
Ja bym dzwonił do dostawcy jeśli jest wolniejszy niż był wcześniej (rozumię, że testowałeś sygnał i jakość przed zakupem ?), bo to pewno ich wina i sam nic nie poradzisz.
@Skrytek
Fajnie napisałeś
Szybkość internetu radiowego zależy od:-pogody-warunków atm POGODA-jakości chmur POGODA-opadów POGODA-ilości osób, które z niego korzystają (jeśli masz np neta od gościa, który go rozdziela)
Nie żebym się czepiał.
To znaczy internet w tym momencie jest testowany Niby jest 10 mb/s, a na speedteście wyszło 5.1 Z tym, że nie mogę oglądnąć nawet filmu na YT bez zacinki o jakości nie wspominając.
Witam mój problem polega na tym, że dzisiaj zamontowano mi nowy internet radiowy. Typek który montował zapewnił, że zasięg jest w porządku i powinien śmigać. Tymczasem ja mam trzy kreski zasięgu, a internet jest wolny jak żółw. Monter odrzucił także związek z pogodą, czyli deszcz, chmurki czy inne zjawiska nie powinny przeszkadzać. Głównie zależy mi na ściąganiu więc taka prędkość jest nie do przyjęcia dla mnie. xd