Problem z problem z pamięcią dedykowaną

Witam, mam do was prośbę, kupiłem nowego laptopa (toshiba satellite c70d-b-10u) i mam tam kartę zintegrowaną z prockiem.

Mój problem polega na tym że nie mam pamięci dedykowanej... Nie wiem jak ją odblokować za nic :) nie wiem jaka karta graficzna dlatego podałem model wyżej.

Pisze mi że mam 0.0mb pamięci dedykowanej mimo tego człowiek sprzedający laptopa powiedział że gta5 pójdzie na wysokich (pokazywał na swoim tym samym lapku)

Wie ktoś jak odblokować kartę? proszę o dokładne opisanie bo jestem zielony w tej sprawie.

DODAM ŻE WSZYSTKIE (CHYBA) STEROWNIKI MAM !! nie wykrywa mi żadnych aktualizacji.

@edit - przepraszam za tytuł ale co chwilę odchodzę od lapka i zapomniałem że początek tytułu wpisałem.

Computer > manage > Device manager > Display adapters i tutaj zobacz czy masz ową kartę włączoną.

@edit
Po naszemu powinno być
Mój Komputer > zarządzaj > Menedżer urządzeń > Narzędzia wyświetlania (?)

jeśli to ten model http://www.toshiba.co.uk/laptops/satellite/c70-b/satellite-c70d-b-10u/ to niewydaje mi sie by na wysokich dało rade grać

@up chłopak który mi to sprzedał pokazał co ten laptop potrafi.

ok przeczytałem i ta grafa nie ma własnej pamięci ona używa pamięci Ram

edit:

http://www.notebookcheck.pl/AMD-Radeon-R3.115599.0.html

http://cpuboss.com/cpu/AMD-A4-6210

Twoja karta jest zintegrowana z procesorem, więc nie ma własnej pamięci i korzysta z pamięci ram .

A gość chyba cię zrobił w konia , bo to sprzęt do biura a nie do gier.

Na takowym can you run it pokazuje mi że gta 5 poszłoby ale nie mam tej pamięci.

A gość chyba cię zrobił w konia , bo to sprzęt do biura a nie do gier.

no twłaśnie dlatego mwóei że mi sie niewydaje by na max chodziło bo ja mam

Hp ProBook 455 G2 z A10-5750M z 2 grafikami (integra i zewnętrzna) i mi ledwo działają gry ;)

Aż się boje zapytać ile za ten szmelc dałeś....Nie rozumiem graczy którzy chcą..w coś grać a kupują laptopy rozumiem,że są łatwe w przenoszeniu itp rzeczy lecz...do Grania...polecił bym już złożyć jakiś mniejszy PC przecież można kupić jakąś płytę główną wielkości laptopa..i jakąś mniejszą obudowę...xD i pewnie pociągnie dłużej niżeli laptop ; ) xD Pokazywać sobie może,a jeżeli dalej się upierasz,że ta pamięć powinna tam być : ) proś o zwrócenie kosztów za laptop..możesz dać jako powód ''produkt nie zgodną z umową '' oczywiście jeśli naprawdę miała być tam ta Pamięć o której napisałeś :D

lecz zintegrowaną kartę graficzną Jak Celnie zauważył DivumHerold ^^ możesz sobie pomarzyć xD o graniu w GTA V

Aż się boje zapytać ile za ten szmelc dałeś....Nie rozumiem graczy którzy chcą..w coś grać a kupują laptopy rozumiem,że są łatwe w przenoszeniu itp rzeczy lecz...do Grania...polecił bym już złożyć jakiś mniejszy PC przecież można kupić jakąś płytę główną wielkości laptopa..i jakąś mniejszą obudowę...xD i pewnie pociągnie dłużej niżeli laptop ; ) xD Pokazywać sobie może,a jeżeli dalej się upierasz,że ta pamięć powinna tam być : ) proś o zwrócenie kosztów za laptop..możesz dać jako powód ''produkt nie zgodną z umową '' oczywiście jeśli naprawdę miała być tam ta Pamięć o której napisałeś lecz zintegrowaną kartę graficzną Jak Celnie zauważył DivumHerold ^^ możesz sobie pomarzyć xD o graniu w GTA V

wiesz niektórzy mają i to ,i to ,niektórzy potrzebują laptopa do pracy jak ja ,bo laptop do gier to jakaś pomyłka chyba że alienware ,to wtedy sobie można dokupić skrzynke z grafiką zewnętrzną taką jak w kompie masz np 980ti ,i wtedy masz ,i mobilność ,i moc bo skrzynka spora nie jest ,więc możesz sobie ją zabrać na wakacje. a co tam koszta kogos stać na laptop alienware to i na to będzie go stać.

wiesz niektórzy mają i to ,i to ,niektórzy potrzebują laptopa do pracy jak ja ,bo laptop do gier to jakaś pomyłka chyba że alienware ,to wtedy sobie można dokupić skrzynke z grafiką zewnętrzną taką jak w kompie masz np 980ti ,i wtedy masz ,i mobilność ,i moc bo skrzynka spora nie jest ,więc możesz sobie ją zabrać na wakacje. a co tam koszta kogos stać na laptop alienware to i na to będzie go stać.

^^ Noo rozumiem,że jeśli ktoś chcę używać go w pracy to jak najbardziej ale jeśli xD do gier...to zrobił bym jak mówisz ;)

Czyli o zwrot mogę prosić ?

Czyli o zwrot mogę prosić ?

Na jakiej podstawie? Przy tobie koleś testował, wiedziałeś co bierzesz. Jeśli laptop (parametry i stan, bo "do gier" to pojęcie względne) zgadza się z opisem to rękojmi chyba tu nie obowiązuje.

a pytanie ile za niego dałeś

Przecież jak to było w sklepie to może do 14 dni zwrócić chyba... Jak alledrogo to możliwe że też

Na jakiej podstawie? Przy tobie koleś testował, wiedziałeś co bierzesz. Jeśli laptop (parametry i stan, bo "do gier" to pojęcie względne) zgadza się z opisem to rękojmi chyba tu nie obowiązuje.

Ale przecież On mówi o Zwrocie produktu a nie jego Reklamacji ...

Jeśli jest to jakiś Normalny Sklep jak np. Vobis to powinni przyjąć produkt i oddać pieniądze mi komputer przyjęli i oddali kasę lecz xD ja pojechałem z komputerem na drugi dzień xd Lecz powód był taki,że zasilacz który miałem w kompie był spalony;D więc może dlatego...

^^ nie miej jednak powinieneś spróbować chyba,że chcesz nową patelnie(większość laptopów szybko się przegrzewa stąd to porównanie)

Masz tydzień na oddanie produktu po zakupieniu go : ) Nie może być na nim pirackiego oprogramowania ani nie może być nic uszkodzone sprawdziłem : )

Ah, myślałem, że kupił go od osoby prywatnej. Tak czy siak w ten sposób kończą się zakupy, gdy polegamy na "specjalistach" w marketach. Raz tylko spotkałem tam gościa, który faktycznie znał się na rzeczy.

Ah, myślałem, że kupił go od osoby prywatnej. Tak czy siak w ten sposób kończą się zakupy, gdy polegamy na "specjalistach" w marketach. Raz tylko spotkałem tam gościa, który faktycznie znał się na rzeczy.

no w sklepach to sie nie znają ale np na giełdzie komputerowiej w warszawie to już sie znają i tam se kompa można złożyć i nawet potargować ;)

Witam, mam do was prośbę, kupiłem nowego laptopa (toshiba satellite c70d-b-10u) i mam tam kartę zintegrowaną z prockiem.

Mój problem polega na tym że nie mam pamięci dedykowanej... Nie wiem jak ją odblokować za nic :) nie wiem jaka karta graficzna dlatego podałem model wyżej.

Pisze mi że mam 0.0mb pamięci dedykowanej mimo tego człowiek sprzedający laptopa powiedział że gta5 pójdzie na wysokich (pokazywał na swoim tym samym lapku)

Wie ktoś jak odblokować kartę? proszę o dokładne opisanie bo jestem zielony w tej sprawie.

DODAM ŻE WSZYSTKIE (CHYBA) STEROWNIKI MAM !! nie wykrywa mi żadnych aktualizacji.

@edit - przepraszam za tytuł ale co chwilę odchodzę od lapka i zapomniałem że początek tytułu wpisałem.