Problem z procesorem

Patrzcie na te temperatury: http://imageshack.us...4/56103584.png/ Co sie dzieje?

błąd w odczycie, próbowałeś zobaczyć innym programem ? najlepiej cpu-z

A gdzie sie sprawdza w tym programie? Mam go na kompie ale nie ma tu nic takiego.

przepraszam walnąłem błąd, cpu-z nie sprawdzisz temperatury :( pomyliło mi się z CPUcool więc nim sprawdź, mimo, że on jest przeznaczony do chłodzenia procesora ale podaje dokładne dane o jego temperaturze i nigdy mnie nie zawiódł jest płatny ale można spokojnie pobrać wersję trial

Zaraz dam znać jak to wygląda.

temperatury sprawdzasz w SpeedFan albo OCCT, jeśli będzie to samo to czujniki są do bani

@FlashGordon Wszystko chula na SpeedFan :) Powiedzcie mi jeszcze, ile nie moze przekraczac temp procka?

napisz jaki masz procek, różne modele różne temperatury, np dla Phenoma 62 stopnie to górna granica

a to wszystko już zależy od procesora, teoretycznie nie powinien przekraczać 70-79 stopni a widziałem już procki co miały więcej i nic się nie działo ( gdzie u mojego barat po OC dochodziło nawet do 90 i dawał radę).

Athlon x2 245 jak narazie podkrecony do 3.4ghz stopnie to 35-48. Da sie z tego procka wycisnac jeszcze wiecej?

maks dla procka Athlona ze strony producenta : Maximum operating temperature (°C) 55 - 74, więc twoje temperatury są gicior

co do kręcenia puszczaj go na 3,6 i będzie git

No to super :) Spróboje go podkręcić do 3.7 i dam spokój.

podkręcić się da dużo ale to wszystko zależy od chłodzenia, jest filmik na yt jak koleś podkręca z 3.2 na 5.0 przy pomocy ciekłego azotu, moim zdaniem AMD to najlepsze procki do OC więc jedyna kwestia w tym jakie masz chłodzenie

Chłodzenie mam stockowe.Dobra ide zrobić oc i dam wam znać.

jak zrobisz OC to włącz OCCT na powiedzmy 10- 20 minut i obadaj czy nie wywali blue screena i czy temperatury nie będą dochodzić do 70 stopni i pamiętaj że teraz jest zima i jest chłodno, jak przyjdzie lato i walnie +30 na dworze to automatycznie boxowe chłodzenie będzie mniej wydajne

podkręcić się da dużo ale to wszystko zależy od chłodzenia, jest filmik na yt jak koleś podkręca z 3.2 na 5.0 przy pomocy ciekłego azotu, moim zdaniem AMD to najlepsze procki do OC więc jedyna kwestia w tym jakie masz chłodzenie

Śmiechłem, AMD to najlepsze procki do podkręcania? Chyba Ci się z Intelem pomyliło.

Co do procka to 3.6 myślę, że będzie najbezpieczniejsza granicą.

Co dziwne mój procek podkręcił się na 3.7 a do tego temperatury wachają się pomiędzy 40 a 52 :o Zaraz puszcze OCCT i dam znać.

Widzisz kristal, napisałem, że to moje zdanie więc dla ciebie może być to intel a dla mnie jest to AMD, zawsze na nich mi się najlepiej pracowało jeśli chodzi o OC

@Up ale nie możesz tylko patrzeć po podkręceniu ile jest stopni, musisz go też trochę obciążyć np grami i zobaczyć co się będzie działo, bo to że wstanie spoczynku będzie np. 55 stopni to nie znaczy, że przy obciążeniu go będzie tyle samo

dadziu nie ma co sie denerwować, kristal ma racje, prawda jest taka że intel z k puścisz na 4,5 Ghz i możesz pracować na nim bez problemu, a np przy phenomie 4.0 i blue screeny wawala, teraz buldki się kręcą super ale co z tego jak mają niesamowicie wielki pobór mocy w porównaniu do intela, a co do obciążenia, albo za bardzo się nie znasz albo nieuważnie ten temat czytasz, program OCCT jest po to aby obciążyć procek na 100% i monitorować jego temperatury, heh temp czasem źle odczyta OCCT, ale powie ci więcej niż podczas grania

Pograłem troche w borderlands 2 i Świętego rowa 3 i temperatury to 49-57 więc chyba ok? Blue Screen'a żadnego