Problem z procesorem

Jak komputer nie wydaje dźwięków, a głośnik systemowy jest podłączony to możesz odrzucić uszkodzenie RAMów, procka i grafiki.

Możliwe, że jeżeli płyta nie obsługiwała procesora ze względu na zbyt duży pobór prądu to mogła się uszkodzić.

Resetując BIOS wyjmij baterię na ok. godzinkę albo posłuż się zworkami. Niektóre płyty potrafią trzymać ponad pół godziny bez baterii.

Generalnie odpalenie kompa bez baterii biosu nie powinno doprowadzić do uszkodzenia komputera. Kiedyś tak odpaliłem i nic się nie stało. Co do tego, że niektóre kompy bez radiatora nie startują to tutaj nie chodzi o radiator a o wtyczkę zasilania wentylatora.

Moim zdaniem coś się przestawiło.

EDIT. Jeżeli masz kartę graficzną i brak integry na płycie lub uszkodzoną integrę, to upewnij się, że karta jest dobrze wpięta i podłączone jest do niej osobne zasilanie o ile takie jest potrzebne. Najlepiej kartę przykręć śrubką do obudowy, może piny karty nie stykają do pinów płyty głównej. Pamiętaj o odłączeniu zasilania.

http://support.asus.com/Troubleshooting/detail.aspx?SLanguage=en&p=1&m=P5VD2-MX%20SE&s=22&hashedid=SQkGx1Z6auj7xRGe&os=&no=1723

postepuj zgodnie z instrukcja.

Nastepnie sprawdz kondensatory czy zaden nie jest wypukly.

Mam taki problem.

Wcześniej miałem procka Intel Pentium 4 3.06Ghz i wymieniłem go na Intel Core 2 duo 2.7 Ghz. Po wymianie procesora nie było obrazu, wentylatory normalnie chodziły ale na ekranie nic się nie wyświetlało. Zresetowałem bios i nic. Włożyłem stary procesor ale problem nadal został. Wie ktoś może co się stało? Płyta główna padła? Czy mogłem coś przeoczyć?