Witam wszystkich , pisze ten temat poniewaz zauwazylem cos dziwnego , otoz z ciekawosci otworzylem EVERESTA i chcialem zobaczyc jak dzialaja procesory , i tu zauwazylem cos dziwnego, otoz gdy odpale gre lub po prostu robie cos na kompie to jeden rdzen procesora wogole nie jest wykorzystywany , przez co pewnie trace jakas moc kompa, jak widac na zdjeciu jest to pierwszy rdzen, i tu moje pytanie czy da sie jakos to naprawic, pytam bo jestem zielony w tych sprawach , z gory dziekuje i pozdrawiam. ( procesor to itel core 2 quad Q6600 )
Problem z prockiem
Takie pytanie odbiegające od tematu. Grałeś na privie L2 tns?

Dziwne, że nie używa Ci pierwszego rdzenia, bo wiele aplikacji nie wykorzystuje wszystkich rdzeni, ale zwykle skaluje się to przykładowo 1: 100% 2: 100% 3: 60% 4: 0%.
W każdym razie najpierw odpal coś co tego procka używa, przykładowo Orthosa http://sp2004.fre3.com/beta/beta2.htm . Dodatkowo podczas używania Orthosa odpal http://www.almico.com/sfdownload.php SpeedFana, tam możesz zobaczyć dokładnie które rdzenie są używane i jakie są ich temperatury.
Według speedfana to wszystko ladnie pracuje , wiec nie wiem czemu w EVERESCIE bylo pokazane 0% , ale mimo wszystko dzieki za odzew Do Dirtyameno nie gralem na privach w l2
Ale pokazuje, ja widze wszystko Masz 2 rdzenie na kompie
Rdzen 00# Rdzen 0
Rdzen 11# Rdzen 1
= 2 rdzenie
A jezeli twierdzisz ze masz 1 rdzen na kompie to sie grubo mylisz. Ale to jest niewazne czy 1 rdzen wewte czy wewte.
Możesz mieć starszą wersję everesta. Ściągnij najnowszą i zobacz.
Ale pokazuje, ja widze wszystko Masz 2 rdzenie na kompie Rdzen 00# Rdzen 0Rdzen 11# Rdzen 1= 2 rdzenie A jezeli twierdzisz ze masz 1 rdzen na kompie to sie grubo mylisz. Ale to jest niewazne czy 1 rdzen wewte czy wewte.
hahahahahahahahahahahahah , normlanie gosciu zniszczyles mi psyche.....nawet nazwa procka wskazuje na 4 rdzenie.....QUAD O_o na everescie (denny jest ten program troche juz , polecam aid64 100x bardzije rozbudowana wersja everesta) , na screenie nawet masz poakzane rdzen nr 1 2 3 4 a TY piszes z, ze gosc ma 2 rdzenie wtf jak masz nabijac takim czyms posty to sobie daruj....
A co do wykorzystania...jak pisalem everest jest slabym programem a tym bardziej do 64bitowych systemow:)
zobacz programem PCMark05 i ustaw tylko procesor bez karty graficznej. ten program jest testowany przez różne serwisy komputerowe i wykazują wszystko ja też miałem problem ale z kartą graficzna i ten program pomógł pokazując mi problem.
hahahahahahahahahahahahah , normlanie gosciu zniszczyles mi psyche.....nawet nazwa procka wskazuje na 4 rdzenie.....QUAD O_o na everescie (denny jest ten program troche juz , polecam aid64 100x bardzije rozbudowana wersja everesta) , na screenie nawet masz poakzane rdzen nr 1 2 3 4 a TY piszes z, ze gosc ma 2 rdzenie wtf jak masz nabijac takim czyms posty to sobie daruj....A co do wykorzystania...jak pisalem everest jest slabym programem a tym bardziej do 64bitowych systemow:)
Everest może i jest dobry, ale często jak wpisujesz Everest na google to pokazuje stronę z Dobre Programy, a tam jest wersja sprzed dekady która nie ogarnia co nie co. Sam się z tym wkopałem kilka razy.
Dzieki wszystkim za pomoc, sciagnalem aid64 i wszystko pieknie smiga, widocznie tak jak mowi kristal ze jakas stara wersje everesta sciagnalem i dlatego nie pokazywalo tego jednego rdzenia, wiec sry za problem i jeszcze raz dzieki
Dzieki wszystkim za pomoc, sciagnalem aid64 i wszystko pieknie smiga, widocznie tak jak mowi kristal ze jakas stara wersje everesta sciagnalem i dlatego nie pokazywalo tego jednego rdzenia, wiec sry za problem i jeszcze raz dzieki
racja ^^ten zgooglowany everest to 32bitowa wersja jednak aid64 moim zdaniem bije go na glowe.....
Witam wszystkich , pisze ten temat poniewaz zauwazylem cos dziwnego , otoz z ciekawosci otworzylem EVERESTA i chcialem zobaczyc jak dzialaja procesory , i tu zauwazylem cos dziwnego, otoz gdy odpale gre lub po prostu robie cos na kompie to jeden rdzen procesora wogole nie jest wykorzystywany , przez co pewnie trace jakas moc kompa, jak widac na zdjeciu jest to pierwszy rdzen, i tu moje pytanie czy da sie jakos to naprawic, pytam bo jestem zielony w tych sprawach , z gory dziekuje i pozdrawiam. ( procesor to itel core 2 quad Q6600 )