Problem z rodzielczośćią

Problem jest tego rodzaju(tym razem nie wywołany przeze mnie a przez brata...) otóż zrobiłem reinstalla na windwos 7 32 bitowa wersje zgralem sobie steama i chciałem sprawidzc czy to pomogło w ilosci fps(wczesniej byl 20-28 teraz 30-50) po zagraniu jednego meczyku pojawil sie mój brat chciał ogladnąć jakis film wiec właczyl tam chyba na cda w/e wyłaczyl monitor i poszed po cos do jedzenia gdzy wrocił rozdzielczość ekranu sama sie zmieniła...

Czy ktoś może mi wytłumaczyć co sie stało i jak to naprawić ?

A czy po prostu Panel Sterowania -> Wygląd i personalizacja -> Dopasuj rozdzielczość ekranu nie została zmieniona? Niektóre filmy same zmieniają rozdzielczość ekranu po to, aby jakość była lepsza (ale to raczej film trzeba ściągnąć).

Zaktualizuj Windowsa i powinno być ok.

caly czas pobiera aktualizacje zrobie moze reinstall sterownikow karty graficznej

w pierwszy dzien jak wylaczylem kompa to mialem 1/181 aktualizacji..........

Problem jest tego rodzaju(tym razem nie wywołany przeze mnie a przez brata...) otóż zrobiłem reinstalla na windwos 7 32 bitowa wersje zgralem sobie steama i chciałem sprawidzc czy to pomogło w ilosci fps(wczesniej byl 20-28 teraz 30-50) po zagraniu jednego meczyku pojawil sie mój brat chciał ogladnąć jakis film wiec właczyl tam chyba na cda w/e wyłaczyl monitor i poszed po cos do jedzenia gdzy wrocił rozdzielczość ekranu sama sie zmieniła...

Czy ktoś może mi wytłumaczyć co sie stało i jak to naprawić ?