Witam.
Zacznijmy od tego że początkowym problemem był ping w cs:go, raz był normalny 60/70 a raz po ~120-160 (na turniejowych).
Tak się dzieje tylko z serwerami które nie są w Polsce ( jestem tego na 90% pewny ).
Na speedtest.net pokazuje mi się że mam 17 pinga lecz gdy pinguje jakiekolwiek ip serwera który nie jest w Polsce wartość ta wynosi ponad 100.
Próbując coś z tym robić grzebałem w ustawieniach karty sieciowej (ipv4) ale nic to nie zmieniło, prawdopodobnie robiłem to źle.
Dodam że mam internet hmmm "osiedlowy" na kabel który podłączam bezpośrednio do modemu. Z modemu leci kabel do routera a od routera do komputera pc lub wifi do laptopa/fona/etc.
Zabawa zaczyna się kiedy chce podłączyć bezpośrednio do komputera z modemu bo wtedy internet nie działa (kiedyś działało). Domyślam się że jest źle skonfigurowana karta sieciowa ale nie jestem pewny.
Robiłem wszelkie skany ccleanerem,malware,antywirusami etc. Były też formaty i inne.
Chciałbym aby ktoś pomógł mi w pozbyciu się pinga korzystając z routera bądź poinstruował mnie co zrobić aby internet nie wymagał podłączenia przez router.
Z góry dziękuję.
P.S.
Tak próbowałem wyłączyć i włączyć lecz odbłogosławić i pobłogosławić ponownie średnio mogę.