Problem z routerem/netem na laptopie

Witam.

Niedawno przeinstalowałem windowsa 7 na laptopie z tego powodu, iż byl zawalony grami itp. itd.

Na początku było ok jednak po jakimś czasie net zaczął wariować.

Sprawa wygląda następująco:

Mam neta przez kabel od Vectry.Kabel podłączony jest to modemu, który jest podłączony do kompa.Do modemu podłączony jest router do którego laptop podłączony jest z siecią Wi-Fi.Próbowałem coś naprawić, jednak chyba pogorszyłem sprawe, ponieważ laptop wogóle nie wykrywa routera/sieci.Próbowałem różnych kombinacji podłączania kabli:

Kabel od neta do laptopa=net jest

kabel łączący router z modemem do laptopa i modemu net jest

kabel łączacy router z modemem do routera i modemu=netu nie ma

Próbowałem skonfigurować nową sieć jednak nic z tego, w przeglądarce wpisywałem IP routera błąd jaki występuje brzmi następująco:

Błąd 106 Połączenie zostało utracone.Dodam iż przed formatem było wszystko okej.Miałem dwie sieci jedna działała druga była stara i nie podłączałem się do niej.Po formacie została tylko ta stara sieć tej nowej nie było.

Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

PS.Wesołych Świąt

Mam tylko takie pytanie czemu masz podłączony ruter do modemu ??

Rozumiem, że modem otrzymałeś od usługodawcy? Po prostu to urządzenie odstaw na bok a podłącz router, do tego nie jest potrzebny modem :F

Witam.

Niedawno przeinstalowałem windowsa 7 na laptopie z tego powodu, iż byl zawalony grami itp. itd.

Na początku było ok jednak po jakimś czasie net zaczął wariować.

Sprawa wygląda następująco:

Mam neta przez kabel od Vectry.Kabel podłączony jest to modemu, który jest podłączony do kompa.Do modemu podłączony jest router do którego laptop podłączony jest z siecią Wi-Fi.Próbowałem coś naprawić, jednak chyba pogorszyłem sprawe, ponieważ laptop wogóle nie wykrywa routera/sieci.Próbowałem różnych kombinacji podłączania kabli:

Kabel od neta do laptopa=net jest

kabel łączący router z modemem do laptopa i modemu net jest

kabel łączacy router z modemem do routera i modemu=netu nie ma

Próbowałem skonfigurować nową sieć jednak nic z tego, w przeglądarce wpisywałem IP routera błąd jaki występuje brzmi następująco:

Błąd 106 Połączenie zostało utracone.Dodam iż przed formatem było wszystko okej.Miałem dwie sieci jedna działała druga była stara i nie podłączałem się do niej.Po formacie została tylko ta stara sieć tej nowej nie było.

Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

PS.Wesołych Świąt