Problem z systemem Android

Witam.

Posiadam telefon Samsung Galaxy Mini (GT-S5570) z systemem Android w sieci Plus. Problem polega na tym że w szybkim tempie on pobiera najpierw pakiet internetowy (wykupuje miesięcznie 125MB) a potem gotówkę. Pobrałem z sklepu androida tylko Gadu Gadu, Operę Mini i Privacy Guard. Nie wiem jak temu zaradzić. Szukałem w internecie i nie znalazłem skutecznych porad. Muszę jechać na Samungu Wave 533 który działa na Bada OS, który jest potwornym systemem dla telefonów. Strasznie wszystko muli.

Liczę na waszą pomoc. :)

Hmm , wejdz w market APNDroid pobierz, potem robisz widget na ekranie w klikasz sobie On Off .

Możesz wyłączać tak pakiet.

Może masz jakiś widget od pogody który pobiera pogode co 20min? Albo Android Market sprawdza Ci aktualizacje.

A nie można w ustawieniach zmienić aby nie korzystał z internetu bez twojej zgody ? Ja takie coś mam w opcjach.

To jest zmora każdej nowej komórki. Ja zawsze mam wyłączone "dane pakietowe" bo w jeden dzień potrafi pożreć 5zł... Np.: używałem kiedyś gg (5zł co mieś i miałem za darmo. Używałem wtedy starego Samsunga Wave.) Teraz mam Galaxy S, i nie używam już gg, bo nie dość, że zabiera 5zł to jeszcze koszt za "internet", który rzekomo jest potrzebny do włączenia gg..

Przejdź do Orange, za każde doładowanie 25zł dostajesz 1000mb internetu :D No chyba, że masz abonament.

Wejdź w ustawienia -> komunikacja -> sieci telefonii komórkowej -> wyłącz "Użyj danych pakietowych".

Przez to programy związane z internetem nie będą działać w tle przez co nie będzie ci ubywać pakietu.

Jeżeli będziesz potrzebował internetu to włączysz to z powrotem.

możesz też wyłączyć anonimowe wysyłanie statystyk, które de facto też łączy się z internetem co jakiś czas,

Też mam Galaxy Mini i jak nie chcę, by zużywało mi internet, to wybieram tryb offline.

Witam.

Posiadam telefon Samsung Galaxy Mini (GT-S5570) z systemem Android w sieci Plus. Problem polega na tym że w szybkim tempie on pobiera najpierw pakiet internetowy (wykupuje miesięcznie 125MB) a potem gotówkę. Pobrałem z sklepu androida tylko Gadu Gadu, Operę Mini i Privacy Guard. Nie wiem jak temu zaradzić. Szukałem w internecie i nie znalazłem skutecznych porad. Muszę jechać na Samungu Wave 533 który działa na Bada OS, który jest potwornym systemem dla telefonów. Strasznie wszystko muli.

Liczę na waszą pomoc. :)