Problem z systemem

Otóż mój problem polega na tym, że na moim 64 BITOWYM systemie nie ma opcji zmiany z 32 bit na 64... O co chodzi, i jak to zmienić ?

Nic nie zrozumiałem Oo. Możesz trochę jaśniej?

Wersji system się nie zmienia - instalujesz jedną konkretną.

32bit - pozwala na uruchamianie programów 32bit.

64bit - pozwala na uruchamianie programów zarówno 32bit jak i 64bit.

Wyjaśnię na zdjęciach. Mam 64 bitowy system, a nie moge ZMIENIĆ z 32 bity na 64 bity.

post-13136-0-92929100-1384009881_thumb.p

http://www.corel.zse....pl/glebia.html

Wersja systemu operacyjnego nie oznacza, że wszystko musi mieć wartość 64.

Aha, czyli mówisz, że się zbłaźniłem :D czyli nie ma czegoś takiego jak 64 bitowy kolor?

@EDIT

w takim razie, może ktoś by mi mógł pomóc z tym, bo ile razy chce otworzyć tę grę, mam ten błąd

post-13136-0-16365500-1384010590_thumb.p

Za mało info, wrzuć screen z "pokaż szczegóły"

Tyle... Jest jakiś sposób ? probowałem dodac do wyjątków ale wyskakuje taki błąd jak na obrazku nr 2

http://imageshack.com/a/img690/493/aem0.png

post-13136-0-54708700-1384011855_thumb.p

Ehhh nic pomocnego.

Zainstalowałeś wszystko co było wymagane (directx, runtime libraries, itp)?

runtime nie mam, sciagne zainstaluje i zobacze

O ile ta gra wymaga czegoś takiego i sama nie zainstalowała. W pierwszej kolejności powinieneś spróbować ręcznie zasintalować DX9 w wersji najnowszej. Podejrzewam, że część bibliotek się doinstaluje do już isniejącego zestawu.

mam DX11, myślisz że to przez to?

Po dograniu bibliotek DX9, nadal będziesz miał te z wersji 11. One się nie zastąpią.

nie ma czegoś takiego jak 64bit kolor.

dograłem, zainstalowałem runetime, i nadal nic... reinstall też już nie raz robiłem, co może być nie tak ;/

ciężko powiedzieć po tym co pokazałeś na zdjeciach (nie przekazują żadnych informacji). Możesz spróbować minidumpy(pliki mdmp, txt, którę są pokazane na ostatni screene w "pokaż szczegóły") wrzucić w temacie na oficjalnej stronie supportu. Niech oni ci odpowiedzą :)

juz robiłem tam taki temat, 0 odzewu ...

Otóż mój problem polega na tym, że na moim 64 BITOWYM systemie nie ma opcji zmiany z 32 bit na 64... O co chodzi, i jak to zmienić ?