Problem z szybkością internetu

Witam wszystkich użytkowników.Od około dwóch tygodni borykam się z problem szybkością łącza pisałem także na forum pclab,ale niestety od ponad tygodnia nie otrzymałem odpowiedzi :(,a więc do rzeczy na samym początku miałem problem z ściąganiem plików,a mianowicie pliki na samym początku ściągają się 50-60kb/s i z sekundy na sekundy prędkość maleje aż dochodzi do ściągania w bajtach,by potem całkowicie anulować pobieranie.Teraz niestety doszedł problem z szybkością ładowania stron internetowych.Internet mam w firmie elpos a szybkość łącza jest do 0,8mb/s,jednak najcześćiej ta szybkość jest w granicach 512kb/s.Sprawdzałem nawet szybkość na stronie speedtest.pl i wykazało mi tam że prędkość waha się 500-600 kb/s,a ściąganie plikó 0.65mb/s,co niestety mija się z prawdą bo tak nie jest.Mam modem telefoniczny podłączony kablem ethernetowy do modemu,a mój system to windows 7 (nie wiem czy to ważne,ale wolę napisać wszystko co może się przydać)Bardzo proszę was o pomoc :)

Pozdrawiam

Zadzwoń do tej twojej firmy od neta i tam domagaj się pomocy...

To tak zainstaluj najnowsze sterwoniki do karty sieciowej , przeskanuj kompa bo moze cos ci zapycha lacze ( wpisz w uruchom > cmd> netstat luknij ile tam masz "polaczen" wczesniej jednak wyl all co zwiazane z netem ) czym wiecej tym gorzej ... no i jesli to nie pomoze dzwon do firmy:)

Okej dzięki za odpowiedzi.Do firmy zadzownie jutro,ale wydaje mi się że błąd leży po mojej stroniebo tak jak pisałem poprzednio na tym speedtest wykazuje że wszystko powinno byc w porządku.Co do komendy wpisałem ją i wyświetliło mi się dość sporo.Mam takie pytanko,ponieważ chciałbym sobie sformatować system bo dawno tego nie robiłem,czy taki jakby "format" klaiwszem f12 będzie dobry?Nie mam płyty z systemem a ostatnio jak miałem problem z laptopem to znjomy informatyk polecił mi,żeby tak tak zrobić,co oczywiście pomogło,ale powiedział mi że najelepiej sotsować tę metodę na dysku D,natomiast ja chciałbym sformatować także dysk C .Czy taki sposób będzie bezpieczny?W sensie czy po sformatowaniu laptopa w taki sposób będe mógł zniego w przyszłości korystać?

Proszę o odpowiedź.Pozdrawiam :)

Witam wszystkich użytkowników.Od około dwóch tygodni borykam się z problem szybkością łącza pisałem także na forum pclab,ale niestety od ponad tygodnia nie otrzymałem odpowiedzi :(,a więc do rzeczy na samym początku miałem problem z ściąganiem plików,a mianowicie pliki na samym początku ściągają się 50-60kb/s i z sekundy na sekundy prędkość maleje aż dochodzi do ściągania w bajtach,by potem całkowicie anulować pobieranie.Teraz niestety doszedł problem z szybkością ładowania stron internetowych.Internet mam w firmie elpos a szybkość łącza jest do 0,8mb/s,jednak najcześćiej ta szybkość jest w granicach 512kb/s.Sprawdzałem nawet szybkość na stronie speedtest.pl i wykazało mi tam że prędkość waha się 500-600 kb/s,a ściąganie plikó 0.65mb/s,co niestety mija się z prawdą bo tak nie jest.Mam modem telefoniczny podłączony kablem ethernetowy do modemu,a mój system to windows 7 (nie wiem czy to ważne,ale wolę napisać wszystko co może się przydać)Bardzo proszę was o pomoc :)

Pozdrawiam