Problem z tabletem graficznym

Witam
Od pewnego czasu walczę z pewnym problemem, który dotyczy mojego tabletu graficznego. Wszystko wygląda tak, że po podłączeniu urządzenia posiadam dwie ikony myszek z czego jedna bardzo szybko mruga. Rysik rysuje w dwóch miejscach naraz i nie mam pojęcia, co z tym zrobić.
Wcześniej miałam problem z zacinającymi się liniami i także nie wiedziałam, co robić.
Posiadam tablet One by Wacom Small oraz Windows 10. Próbowałam też instalować najnowsze sterowniki i przywracałam system dwa razy. Niestety, nic nie pomogło.
Oddawałam nawet tablet do naprawy, jednak nie stwierdzono żadnej usterki, co uważam za dziwne, bo tablet nie działa poprawnie.
Ktoś ma jakieś pomysły?

Może spróbuj zrobić do ustawień fabrycznych, nie chce nic mówić ale wszelakie tablety i fony na Windowsie 10 to porażka, zobacz czy jest możliwość zainstalowania androida

tabletu graficznego

zainstalowania androida

???

Wyłącz funkcje windows ink w sterownikach wacoma, w panelu sterowania windowsa/mysz wyłącz ślady i cień wskaźnika.

Nie masz sterowników może do myszki? Razera czy cuś? Mogą się gryźć.

???

Wyłącz funkcje windows ink w sterownikach wacoma, w panelu sterowania windowsa/mysz wyłącz ślady i cień wskaźnika.

Nie masz sterowników może do myszki? Razera czy cuś? Mogą się gryźć.

Nie, nie sądzę, że mam sterowniki do myszki. A no i dodam, że problemu z dwoma myszkami już nie mam, pozostaje tylko kwestia "zacinania się" linii. Generalnie powinny być płynne, a są poucinane i przy końcach wyglądają tak, jakby ktoś rysował drżącą ręką. Zupełnie nie wiem, o co chodzi.

Może spróbuj zrobić do ustawień fabrycznych, nie chce nic mówić ale wszelakie tablety i fony na Windowsie 10 to porażka, zobacz czy jest możliwość zainstalowania androida

Chyba nie rozumiesz, o czym dokładnie mówimy. Sam tablet nie ma windowsa czy androida. To jest tablet graficzny, nie taki normalny z oprogramowaniem. Chodziło mi o to, że mój laptop ma windowsa 10 :)