Problem z telefonem

Witam.Mam takiego pecha, że nawet siedząc w domu muszę coś spierd....

Otóż pękła szybka w moim telefonie Sony Xperia miro.

Wyświetlacz działa, dotyk też jednak pęknięcie jest na cały ekran i nie wygląda to dobrze.Telefon był brany wraz z przedłużeniem umowy w T-Mobile.Mam go od miesiąca więc gwarancja ciągle go obejmuje, jednak teraz rodzi się pytanie:

Czy mogę go oddać na gwarancję?

Jeżeli bym musiał zapłacić ile by to kosztowało?

Zawsze warto pójść i się dowiedzieć , jeżeli gwarancja go obejmuje to pewnie nic nie zapłacisz , choć nie wiem nie oddawałem nigdy telefonu do serwisu.

Rzeczy uszkodzone z własnej winy gwarancja nie obejmuje.

Dokładnie chodzi o uszkodzenia mechaniczne.

Zadzwoń do serwisu i dowiedz się jaki jest koszt wymiany szybki (jest pewnie odpowiedzialna też za dotyk). Może koszt będzie niewielki. Ja bym próbował oddać na gwarancję. Może trafi na jakiegoś normalnego kolesia i wymieni bez gadania.

Czyli będę musiał bulić za naprawę ? pewnie to troche kosztuje....

Ogólnie dotyk do telefonu to dla serwisu groszowa sprawa, ale z Ciebie pewnie zedrą jak cygan za babkę.

To oczywiste że będziesz musiał zapłacić bo szkoda z twojej winy, to jest taki model

SONY XPERIA MIRO ST23i??

Tak to jest ten model SONY XPERIA MIRO ST23i.W tak głupi sposób to zepsułem, że głowa mała.Telefon mam dopiero miesiąc.Z moim szczęściem ciekaw jestem co znowu zje...ie.Orientuje się ktoś może ile taka "szybka" kosztuje? Wyświetlacz jest ok, dotyk ok tylko ta zasrana szybka jest cała popękana.

Jesli dobrze się orientuje to musisz kupić szybka+dotyk a z tego co widze na allegro to 200 zł, pytanie czy chińszczyzna czy oryginał

Zobacz w google/allegro. Ja miałem podobny przypadek, za 4 razem gdy oddałem. Ubzdurali sobie, że zalałem go czyms gorącym i 350zł za naprawę (wartość telefonu nowego 200).

Jak będziesz chodził po serwisach to nie oddawaj go w pierwszym lepszym. Jedni mogą cię obedrzeć i zrobić za 350zł, a inny może naprawić za 100zł. Ja kiedyś chciałem naprawić zalanego iPhone to koleś mi krzyknął 600zł, gdzie w drugim serwisie zrobili za 200zł z gratisowym dotykiem. Nie jestem pewien czy do tego modelu co masz jest oryginalny digitizer+szkło. Prawdopodobnie będą musieli włożyć zamiennika. Uważaj, bo może być dobrej jakości tak zwany AA+, a może być lipnej jakości. Wydaje się, że oddanie do serwisu to łatwa sprawa i przyjemna, niestety trzeba być ostrożnym.

Koleżanka usiadła swoją grubą d..ą na ekran, oczywiście przez przypadek, pod wpływem ciężaru szybka pękła i za nową zapłaciła 200 zł.

Witam.Mam takiego pecha, że nawet siedząc w domu muszę coś spierd....

Otóż pękła szybka w moim telefonie Sony Xperia miro.

Wyświetlacz działa, dotyk też jednak pęknięcie jest na cały ekran i nie wygląda to dobrze.Telefon był brany wraz z przedłużeniem umowy w T-Mobile.Mam go od miesiąca więc gwarancja ciągle go obejmuje, jednak teraz rodzi się pytanie:

Czy mogę go oddać na gwarancję?

Jeżeli bym musiał zapłacić ile by to kosztowało?