Problem z telefonem

Mam problem z zuzyciem baterii przez "Jądro systemu", wynosi ono 90 % i po 5 godzinach "zasilania bateria" zostalo mi 25% xD Drugi problem to internet, mam w abonamencie 1 GB internetu a nie moge z niego korzystac bo gdy włączam Dane Komórkowe to i tak nie dziala xD Wiecie co z tym zrobic ?:D Telefon to Galaxy Core plus

Czy to nowy telefon?

Masz pobrane ustawienia internetu i mmsów?

Jeśli nie to właśnie dlatego nie działa Ci internet.

A co do baterii: przeprowadź pewien test diagnolizujacy czy to bateria jest do wyrzucenia, czy rzeczywiscie cos jest nie tak i system biernie zżera nienaturalnie duza ilosc energii. Po naladowaniu baterii do pelna aktywnie zacznij z niego kozystac z pelnym podswietleniem ekranu dopoki stan baterii nie bedzie niski, wejdz w ustawienia i zobacz teraz wykres zuzycia baterii przez dane procesy- jezeli "ekran" bedzie dominowal to problem lezy raczej w zywotnosci baterii, jezeli dalej "jądro systemu" to zalecam hard reset (zgoogluj sobie ^^)

Co do jądra systemu to najprawdopodobniej masz jakieś ustawienie/program uniemożliwiające przejść w stań uśpienia. Zainstaluj jakiś program do zarządzania baterią, np Greenefy https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oasisfeng.greenify&hl=pl.

Tak jak mówi RayXX sprawdź konfigurację APN.

W ostateczności backup wszystkich danych i reset komórki do ustawień stanadrdowych.

Żaden z was nie ma pojęcia a nabijacie posty: )

greenify wytmaga roota :> a zapewne kolega takowego nie posiada

Sprawdz aplikacje które wybudzają telefon z trybu deep of sleep chyba że bawisz się 5h telefonem więc nie jest to nic dziwnego :]

co do dużego zużycia bateriisama nakładka samsunga powoduje te błędy jest to związane z karta sd podobnie jak system media wystarczy restart telefonu i powinno pomóc co do drugiego pytania czy w sieciach komórkowych masz zaznaczone ( tryb gsm ) na 3g? o włączone dane? zazwyczaj po takiej operacji zasięg się resetuje bo przełądza tryb pracy i koło zasięcgu masz strzałki lub literki zależne od sieci H ewentualnie E

Zyzycie z jadra juz mi zaczelo samo spadac xd teraz mam 74% i powoli spada. RayXX,tak to nowy telefon,skad moge pobrac te ustawienia?

Dobra znalazlem to na stronie orange ale teraz jest kolejny problem bo na liscie nie ma mojego modelu xd

Musi być na 100%.

W ogóle to próbowałeś najpierw pobrać ustawienia internetu z poziomu ustawień w telefonie?

Tam też możesz to zrobić, nie musisz wchodzić na stronę orange.

Gdzie to jest ?

Musisz poszukać bo w różnych telefonach może się różnie nazywać. Ja np. mam Xperie to wchodzę w ustawienia>Xperia>Ustawienia Internetu(pobierz ustawienia dla internetu i mms)

W każdym razie coś w stylu "Pobierz ustawienia dla internetu i mms"

Mam problem z zuzyciem baterii przez "Jądro systemu", wynosi ono 90 % i po 5 godzinach "zasilania bateria" zostalo mi 25% xD Drugi problem to internet, mam w abonamencie 1 GB internetu a nie moge z niego korzystac bo gdy włączam Dane Komórkowe to i tak nie dziala xD Wiecie co z tym zrobic ?:D Telefon to Galaxy Core plus