Problem z telefonem

Witam mam problem z telefonem ZTE v5 Red Bull a mianowicie chciałem zainstalować update manualnie ale coś poszło nie tak bo zatrzymywało się na jakimś chińskim napisie i musiałem zrobić factory format i ok tylko że nie mam sklepu play i nie mogę zaaktualizować systemu. Wiecie jaką wersje mam tera zainstalować lub co zrobić?

Android 4.3

NubiaUI v2.0.0

v0.50

Telefon zrootowany czy nie? To pierwsze pytanie. Jeśli tak, to co za problem wgrać na nowo Gapps'y przez recovery? A jeśli nie to poszukaj na forach ZTE lub xda, jak zainstalować system na niezrootowanym telefonie. Chyba ze spróbuj jeszcze raz zrobić hard reset, tylko że teraz z cache wipe'm.

Dawno nie miałem telefonu i nie wiem jak mam zrobić root'a :P Pomożesz? Probowalem robic hard reset i dalej to samo

Jeśli chcesz taki hard reset, o którym ja mówiłem, zrób tak.

1. Wyłącz telefon,

2. Przytrzymaj razem przycisk volume UP + power button (90% telefonów tak ma), do momentu gdy włączy czy się takie "śmieszne menu" o nazwie recovery. Poruszasz się w nim przyciskami volume UP i DOWN.

3. A dalej zrób tak. (nie patrz na to że inny model)

Robiłem to właśnie i narazie udało mi się zainstalować aktualizacje ktora wczesniej mnie uwalała na jakiś chińskich znaczkach. Zobaczę czy da rade zaaktualizować do najnowszej wersji.

@Kryspeq pamiętam że kiedyś robiłem roota przez kabel usb (w komputerze naciskałem przycisk root i samo się robiło) wiesz jaki to program lub czy są jakieś inne sposoby?

Tych programików jest miliard xD One Click Root, SRS One Click na przykład. Poszukaj, wystarczy wpisać w guglach :)

Tak, tak instaluj sobie dalej a ja w serwisie zabiorę Ci gwarancję jak okaże się, że system jest zmodyfikowany.

EDIT: W poprzednim poście miałem Ci pisać, żebyś nie sprowadzał ZTE... wiedziałem, że będą problemy. Teraz najbezpieczniej jest oddać go na gwarancję.

^Znawco proszę cie o wyjście z tematu jeśli nie masz niczego ciekawego do powiedzenia :) Tak się składa że udało mi się zainstalować Cyanogenmoda bo po prostu nubia jest naprawde słabym system ;) Temat do zamknięcia i dzięki @Kryspeq

No problem. Jednak co do marki telefonu zgadzam sie z Ragnar'em. ZTE troche kuleje, ale najważniejsze że Tobie pasuje :) A co do zabierania gwarancji na serwisie. Jesli telefon ma udostepnionego bootloadera i nie ma potrzeby wgrywania custom recovery, to gwarancji nie zabiora bo teoretycznie producent udostępnia nam cały telefon (no teoretycznie cały, bo przy hardwarze grzebać nie możemy). Zreszta, tam tez pracują ludzie i 10 może okazać sie spoko a 11 będzie skończonym ... (w miejsce kropek wpisz sam).

^Znawco proszę cie o wyjście z tematu jeśli nie masz niczego ciekawego do powiedzenia Tak się składa że udało mi się zainstalować Cyanogenmoda bo po prostu nubia jest naprawde słabym system Temat do zamknięcia i dzięki @Kryspeq

Tak się składa, że jestem autoryzowanym serwisantem tej marki więc mam coś do powiedzenia w tym temacie. Ale ok, żeby potem nie było płaczu. I sorry za spam (jeżeli to spam).

Masz do powiedzenia to że zle zrobilem itd itp a ja pytanie miałem zupełnie inne.

Temat do zamknięcia.

Dokładnie, a w internecie to możena być nawet saperem, który się pomylił i przeżył :)

Witam mam problem z telefonem ZTE v5 Red Bull a mianowicie chciałem zainstalować update manualnie ale coś poszło nie tak bo zatrzymywało się na jakimś chińskim napisie i musiałem zrobić factory format i ok tylko że nie mam sklepu play i nie mogę zaaktualizować systemu. Wiecie jaką wersje mam tera zainstalować lub co zrobić?

Android 4.3

NubiaUI v2.0.0

v0.50