Problem z Twitchem

Witam, mam problem na twitchu. Dużą większość streamerów oglądam na najwyższej jakości i tylko okolicznościowa ścinka obrazu/dzwięku, lecz u Izaka jest to notoryczne i jedyna jakoś w jakiej działa bez żadnych problemów to low. Sprawdzałem jakąś wtyczkę do chroma BetterTTV ale nie pomaga to tak jak bym chciał. Więc tu moje pytanie czy znacie jakieś tipy które pomogły by mi ustabilizować ten problem?

Oto speedtest (internet od Neostrady/Orange)

4203954854.png

Jesteś pewien, że problem jest po twojej stronie a nie jego? Szczerze nie znam Izaka i nie wiem co to za gościu, ale jeśli tylko u niego takie coś masz to raczej on ma źle ustawiony stream, bo wbrew pozorom to właśnie ustawienia streama mają duży wpływ na to czy będzie płynnie działać u oglądających. Nie raz widziałam gości streamującym w full HD, że drobinki kurzu było widać, a nawet nie mieli partnerstwa z Twitchem (czyt. nie można zmieniać jakości obrazu) a nic się nie zacinało. Za to nie raz trafiałam na streamy gości z partnerstwem, które musiałam oglądać w max. medium bo na high się buforowały ciągle.

Jak miałam jeszcze Neostradę to w sumie streamów komfortowo nie mogłam oglądać wcale, więc Orange raczej święte też nie jest. Różni operatorzy mają z tym różnie np. na moim nowym, lokalnym necie, streamy chodzą płynnie, ale znowu Youtube dosyć wolno.

Możliwe, ze to i nie tylko moja wina. Lecz znajomy ma internet z Vectry i jemu działa jak należy(czasem o dobre 20 sek szybciej). No nic chyba na to nie poradzę, chyba ze zmienię internet.

Taki urok orange, znam twój ból. Jeśli osobiście do nich nie zadzwonisz to chyba nic nie zdziałasz.

Problem w oglądaniu takich rzeczy jest taki, że nie każdy dostanie obraz taką samą drogą. Czasem zwyczajnie komuś muli, ścina się - nic na to się poradzić nie da, zwłaszcza jak ktoś ma dużo widzów. Okazyjnie można sprawdzić inną przeglądarkę.

Ja mając teoretycznie lepszy internet (wypadający lepiej w testach), też czasem u większych strimerów miewam czkawki, czy całkowite wywalanie strima

Witam, mam problem na twitchu. Dużą większość streamerów oglądam na najwyższej jakości i tylko okolicznościowa ścinka obrazu/dzwięku, lecz u Izaka jest to notoryczne i jedyna jakoś w jakiej działa bez żadnych problemów to low. Sprawdzałem jakąś wtyczkę do chroma BetterTTV ale nie pomaga to tak jak bym chciał. Więc tu moje pytanie czy znacie jakieś tipy które pomogły by mi ustabilizować ten problem?

Oto speedtest (internet od Neostrady/Orange)

4203954854.png