Tak, tak, były tysiące takich tematów, z tym, że jeszcze żaden mi nie pomógł-.-
Pierwsze problemy zaczęły się przy rejestracji - nie otrzymałam maila z linkiem aktywacyjnym. Źle wpisałam maila? Nie. No chyba, że 3 razy źle go wpisałam. Próbowałam ponawiać wysyłanie linku aktywacyjnego na założone 3 konta na 3 różnych mailach (!) i żadnego maila nie otrzymałam.
No dobra, koleżanka zarzuciła swoimi passami. No i tu pojawia się problem z uruchomieniem gry:
1) Uruchamiając przez stronę internetową:
a) Opera - wyskakuje okno z informacją o tym całym Nexon Game Managerze. No dobra, klikam pobierz, zainstaluj. I mogę tak tysiące razy ponieważ za każdym razem gdy klikam 'Play' na stronie vindictusa, wyskakuje właśnie to okienko...
No to próbujemy na Google Chromie: gdy klikam 'Play' przeglądarka się zwiesza i wyskakuje mi systemowe okno, coś tam o debugowaniu. Klik w 'Ok' no i Chrome się zamyka. Dziękuję, pograne:D
c) Mozilla Firefox: tam się w ogóle nie mogę zalogować z racji, że okno logowania nie chce mi się wczytać.
d) Znienawidzony Internet Explorer: Po 15 minutach użerania się z tą non-stop zacinającą się przeglądarką, zalogowaniu się, kliknięciu 'Play' gra uruchamia się. Ale za chwilę kolejny fail: Po kliknięciu już w grze 'Start Game' wyskakuje mi okno dot. NMManager Warning i pytajniki-.- jedyną opcją jest kliknięcie 'OK' - gra się zamyka, wracamy do pulpitu.
2) Uruchamiając przez launcher Vindictus.exe:
Gra włącza się. Klikam 'Start Game', loguję się i po kliknięciu 'Ok' zaś wyskakuje okno z NMManager Warning i pytajnikami.
Mój sprzęt jak najbardziej spełnia wymagania gry, posiadam system Windows XP. Jakieś sugestie w jaki sposób mogę próbować to naprawić?
Dodam jeszcze, że z racji iż mam bardzo wolny internet, wolałabym uniknąć ponownego ściągania całego clienta (trwa to u mnie ok. 11 godzin...a i tak zapewne nie przyniesie to oczekiwanego efektu.) Ah, i jeszcze to: na pewno posiadam wersję EU.
Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.