Mam problem z uruchomieniem gry Trove. Gdy odpalam Glyph i uruchamiam grę to wyskakuje, że nie znaleziono punktu wejścia procedury createdxgifactory1 w bibliotece dxgi.dll a potem wyskakuje, że program trove.exe przestał działać. Jeżeli ktoś zna rozwiązanie tego problemu proszę o pomoc.
Problem z uruchomieniem gry Trove
Spróbuj zainstalować najnowszego DirectX'a.
Mam najnowszego. :/
Zainstaluj Visual C++ 2012 (jeżeli masz system 64bit to wersje x64 i x86,a jeżeli 34bit to tylko wersję x86) do tego możesz zainstalować wrazie czego Visual C++ 2010 (to samo co wcześniej) i .NET Framework od 3.5 w górę. Jeżeli masz windows 7 lub wyżej to możesz 3.5 olać i zainstalować 4.0 i chyba 4.5.
Zainstaluj Visual C++ 2012 (jeżeli masz system 64bit to wersje x64 i x86,a jeżeli 34bit to tylko wersję x86) do tego możesz zainstalować wrazie czego Visual C++ 2010 (to samo co wcześniej) i .NET Framework od 3.5 w górę. Jeżeli masz windows 7 lub wyżej to możesz 3.5 olać i zainstalować 4.0 i chyba 4.5.
Zainstalowałem Vixual C++ 2012 a Net Framework mam chya 4.0 i nadal to samo. :/
Chciałem tylko dodać, że żaden patch nie naprawia problemu.
Jaki system?
Miałem ten błąd w Battlefield 3, pomogła aktualizacja systemu.
Jaki system?
Jest w podpisie Windows Vista 32 bit
Miałem ten błąd w Battlefield 3, pomogła aktualizacja systemu.
Możliwe ale ja mam najnowsze wszystko.
Repair gry moze pomoze
Repair gry moze pomoze
To znaczy jak? PS: Reinstall nie pomaga.
To znaczy jak? PS: Reinstall nie pomaga.
Zainstaluj sp2 i dx11
Zainstaluj sp2 i dx11
Mam Sp 2 a dx 11 zainstaluję jutro bo jest 22:21 a ja piszę z telefonu.
Edit: nadal to samo.
Napisz po prostudo supportu lub spytaj wujka google. Czasem wystarczy pobrac brakujace pliki ktorych brakuje. Sprobuj.
Edit. Teraz zauwazylem sprzet na jakim niby uzytkujesz. Na o wiele lepszym piecyku gram na low. Sprawdz czy wymagania spelniasz najpierw. Jednak gry voxelowe potrzebuja czegos wiecej niz to czym dysponujesz.
Napisz po prostudo supportu lub spytaj wujka google. Czasem wystarczy pobrac brakujace pliki ktorych brakuje. Sprobuj. Edit. Teraz zauwazylem sprzet na jakim niby uzytkujesz. Na o wiele lepszym piecyku gram na low. Sprawdz czy wymagania spelniasz najpierw. Jednak gry voxelowe potrzebuja czegos wiecej niz to czym dysponujesz.
Sprawdziłem wymagania zanim pobrałem
pobrałem. Według nich gra powinna się włączyć.
Sprobuj jeszcze zmienic windowsa na 7, 8. Wymagania podane przez tworcow nie zawsze zgadzaja sie z prawda.
Sprobuj jeszcze zmienic windowsa na 7, 8. Wymagania podane przez tworcow nie zawsze zgadzaja sie z prawda.
Mam zamiar jeszcze w tym roku zmienić na Windows 7. Ale zależy mi abym mógł sobie troszku w to pograć. :/
Żeby zagrać będziesz musiał się przenieść na Windows 7/8.
Lub na Viscie o ile masz oryginał zainstalować update KB971644 wraz z SP2. Jeżeli to nie pomoże, a powinno to pozostaje Ci przesiadka na wyższy windows, bo z tego co się orientuję jest to jedyny sposób na naprawę tego.
Żeby zagrać będziesz musiał się przenieść na Windows 7/8. Lub na Viscie o ile masz oryginał zainstalować update KB971644 wraz z SP2. Jeżeli to nie pomoże, a powinno to pozostaje Ci przesiadka na wyższy windows, bo z tego co się orientuję jest to jedyny sposób na naprawę tego.Dobrze więc dzięki bardzo za pomoc. Temat do zamknięcia.