Witam. Po wciśnięciu uruchom grę w launcherze pojawia sie czarny ekran z błędem: "Program przestał działać". Reinstallowałem grę, gameforge jak i launchera; pobierałem i na steamie i na gameforge i nic. Sprawdzanie plików i spójności gry przez steam oraz zmiana zawartości tekstowej aion.bin również nie pomogła. Ma ktoś jakiś inny pomysł i rozwiązanie na to?
Problem z uruchomieniem gry
obecnie trwa przerwa techniczna i wdrażają patch 5.6, może to jest tego przyczyną?
edit: u mnie odpala się normalnie gra..
- sprawdź antyvirusa/firewall
- zainstaluj na innej partycji/dysku
- problem z systemem
- może przeinstaluj Frameworki Windowsa oraz Visuale C++
Nic nie pomogło, a kilka miesięcy temu Aion jeszcze działał
Jesteś pewien, że antyvirus nie usunął lub nie blokuje jakiegoś pliku gry?
Spróbuj też reperacji systemu/rejestru jakimś programem typu Advanced System Care, Reg Pro itp.
ps. mam nadzieje, że to nie jest Windows XP ani Vista
Miałem podobny problem, instalowalem 2x grę, okazało się że jakiś program blokował mi grę, wyszło to kiedy zacząłem usuwać ostatnio zainstalowane programy, zobacz po dacie i może usuń które ostatnio zainstalowales
Dalej nic, nawet jak wyłączyłem antywirusa i firewall.
Zostały same ważne systemowe programy, zbędnych nie miałem.
System to win7.
Dalej nic, nawet jak wyłączyłem antywirusa i firewall. Zostały same ważne systemowe programy, zbędnych nie miałem. System to win7.
Postaram się zalogować na support bo na razie strona nie dziala i zobacze co napisali do zgłoszenia
W ogóle serwery już działają, bo strona nadal nie działa, robią konserwację więc ciekawe czy serwery już wstały, a Ty kombinujesz z działaniem gry. Na aion info pisze że nie ma połączenia z serwerami.
Tyle że mi nie działa od kilku dni, nie od dzisiaj i mam czarny ekran z błędem.
Mam to samo, nie wiem o co chodzi
Ok znalazlam chyba rozwiazanie ktore polecili mi na fb grupie
Podczas sprawdzania plikow trzeba usunac folder bin64, wazne jest zeby usunac podczas sprawdzania NIE PRZED
przestał
Dzięki za info na pewno się przyda na przyszłość
Witam. Po wciśnięciu uruchom grę w launcherze pojawia sie czarny ekran z błędem: "Program przestał działać". Reinstallowałem grę, gameforge jak i launchera; pobierałem i na steamie i na gameforge i nic. Sprawdzanie plików i spójności gry przez steam oraz zmiana zawartości tekstowej aion.bin również nie pomogła. Ma ktoś jakiś inny pomysł i rozwiązanie na to?