Problem z USB z przodu obudowy

Witam,
Zauważyłem, że w moim nowym komputerze przestał działać port USB 2.0 z przodu obudowy.Gdy wkładam pendrive to jest sygnał podłączenia, ale za chwilkę pendrive się odłącza. Co może być tego przyczyną? Dodam, że mam też problem z USB z tyłu obudowy gdzie jak podłączę myszkę i klawiaturę bezprzewodowo w obojętnie jaki port z tyłu to raz na jakieś 10 minut myszka potrafi się przyciąć.

code.png Kod: Procesor : Intel Core i5-4570 /3.2GHz, 6MB, LGA 1150, BOX
Płyta główna : AsRock H87 Pro4 /intel H87, LGA 1150 ł
Pamięć RAM : GoodRam 8GB 1600MHz CL9 Play Black
Dysk twardy : Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 215 zł
Karta graficzna : msi GeForce GTX 660 OC 2GB DDR5 192bit (1096/6008) 649 zł
Nagrywarka DVD / BluRay : Pioneer DVR-221BK (black) 69 zł
Obudowa : Zalman Z3 plus
Zasilacz : Thermaltake Smart SE 530W 80+ Bronze 140mm modular

Może port Ci się zablokował? Jak podłączasz i odłączasz stosunkowo szybko, taki porcik potrafi się zatkać i trzeba go odblokować. Przynajmniej mi się tak zdarzyło dwa razy. W menadżerze urządzeń ten port po prostu był wyłączony i musiałem manualnie go włączyć. Po tej operacji wszystko śmigało.

Może być problem z systemem (złe sterowniki do płyty głównej albo jakieś cholerstwo się zainstalowało) albo pierwsze oznaki że coś jest nie tak z płytą główną

A może po prostu to nie kontakt. Te USB z przodu zazwyczaj są wyjątkowo delikatne i często łamie się ten plasticzek.

A może po prostu to nie kontakt. Te USB z przodu zazwyczaj są wyjątkowo delikatne i często łamie się ten plasticzek.

Wątpię skoro podobny problem istnieje z tyłu obudowy (aczykolwiek w pełni tego nie wykluczam). Raczej stawiałbym na sterowniki płyty głównej bądź wyłączone porty w panelu sterowania.

Na płycie głównej pewnie - mogły się przepalić porty, naprawa takiego czegoś nie mały koszt.

Pobierz jakiegoś linux'a liveCD i sprawdź.

Jaka to jest kategoria w menedżerze urządzeń, żeby sprawdzić czy port się nie wyłączył? Co raz częściej myślę, że coś z płytą głowną jest nie tak :( Spróbuję jutro zainstalować sterowniki z płyty głownej bo chyba ich nigdy nie instalowałem.

Wszystkie sterowniki z płyty głównej zainstalowałem, niestety problem dalej występuje. Jak myślicie czy instalacja nowego windowsa 8.1 pozwoli potwierdzić, że to z płytą główną jest coś nie tak ?

Możesz spróbować przeinstalować system, czy warto nie wiem.

Witam,
Zauważyłem, że w moim nowym komputerze przestał działać port USB 2.0 z przodu obudowy.Gdy wkładam pendrive to jest sygnał podłączenia, ale za chwilkę pendrive się odłącza. Co może być tego przyczyną? Dodam, że mam też problem z USB z tyłu obudowy gdzie jak podłączę myszkę i klawiaturę bezprzewodowo w obojętnie jaki port z tyłu to raz na jakieś 10 minut myszka potrafi się przyciąć.

code.png Kod: Procesor : Intel Core i5-4570 /3.2GHz, 6MB, LGA 1150, BOX
Płyta główna : AsRock H87 Pro4 /intel H87, LGA 1150 ł
Pamięć RAM : GoodRam 8GB 1600MHz CL9 Play Black
Dysk twardy : Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 215 zł
Karta graficzna : msi GeForce GTX 660 OC 2GB DDR5 192bit (1096/6008) 649 zł
Nagrywarka DVD / BluRay : Pioneer DVR-221BK (black) 69 zł
Obudowa : Zalman Z3 plus
Zasilacz : Thermaltake Smart SE 530W 80+ Bronze 140mm modular