Problem z wejściem na closed bete

Witam,

Wpisałem klucz na closed bete ale gdy wchodzę do gry to każe mi kupić C.R.E.D.D. Tak więc mam pytanko czy closed beta jeszcze trwa czy jaki ciul? Bo tez bez przesady mam dostęp ale każą mi kupić jakieś coś za ~17€ by grać jeśli ktoś am jakiś pomysł co można zrobić to piszcie proszę.

Pozdrawiam NaVv.

Potrzebujesz klienta do CBT, a masz pewnie retaila :P

@up a gdzie mogę pobrać bo nigdzie nie widzę :)

Musisz sciaganc klienta PTR ( bo tylko na tym mozesz grac za free do 29.09.15 ) a nie "standardowego" :) Na stronie po rejstracji powinno ci wyskoczyc

Tylko że konto mam już od dawna dobra najwyżej poczekam już do F2P.

https://forums.wildstar-online.com/forums/index.php?/topic/80419-download-the-ptr-here/

Google...

Nie sprawdzałem, ale to pierwszy wynik po wpisaniu "Wildstar ptr client"

Sory za offtop ale moze mi ktos powiedziec ile zajmuje gra na dysku?

@UP

Normalny client,ostatnio aktualizowany jakiś miesiąc temu - 19,3 GB - pewnie wiele na aktualnym patchu się ta wartość nie różni

a PRT ~12,2 tak samo aktualizowany miech temu

Nie chcę robić kolejnego tematu a mam pytanie. Czy ktoś może mi wyjaśnić na czym będzie polegało te "F2P" ? Czy jak kupię teraz grę to będę miał dużo większe bonusy niż F2P czy gra nadal będzie miała abonament czy bardziej B2P ?? Czy gracz F2P może grać na każdym serwerze czy będzie zupełnie nowy i tylko dla graczy free? czy na serwerze free można także kupować abonament jeżeli coś takiego w ogóle będzie ??

Logiczne ze gracze z podstawka zakupiona bd miec lepsze profity. Pewnie cos ala gw2.

Edit. doczytalem ze gracze podstawki dostana 12 slotow na postacie i 6 slotow na ubrania. Gracze free bd mieli 2 sloty na chary.

A wiec roznice w koncie f2p a koncie z kupionym boxem sa nastepujace:

- gracze free - 2 sloty postaci, 4 sloty kostiumow, 2 sloty personal banku, ilosc decorow w domku max 1000.

- gracze z boxem - 12 slotow postaci, 6 slotow kostiumow, 5 slotow personal banku, ilosc decorow w domku max 2000

Do tego wszystkiego dojdzie jeszcze nieobowiązkowy abonament dający dość spore rozszerzenie konta. Miedzy innymi gracze f2p będą mogli wystawić 3 aukcje a abonamentowcy 30.

Kolejna sprawa bedzie system "loyality" im dluzej oplacales gre tym wiecej punktow lojalonosciowych trafi na Twoje konto a za to dostaniesz mounty, trwale boosty do curencies etc.

W grze bedzie mozliowsc zakupienia CREEDa dajacego miesiac abonamentu za platyne < walute w grze> Na chwile obecna CREED kosztuje okolo 30 platyn co odpowiada mniej wiecej tygodniowej farmie platyny nie specjalnie sie starajac.

wiecej informacji o systemie f2p : http://www.wildstar-online.com/en/news/2015-05-28-wildstar-is-going-free-to-play-heres-all-you-need-to-know/

Dzięki Demi pomogłeś :P A co do serwerów F2P może grać na każdym serwerze ?

W grze będą dostępne 2 serwery nazywane przez twórców Megaserverami. Będą się one dzieliły na serwery PvP i PvE. Gracze f2p, box lub abonamentowcy będą grac wspólnie na serwerach.

Do niedawana jedynie serwer PvE mial zadowalającą populacje a PvP był niemal martwy. Nie znam obecnie sytuacji na PvP. Wczoraj grałem chwilkę na PvE i było duzo ludzi w głównym mieście po stronie Exile.

Witam,

Wpisałem klucz na closed bete ale gdy wchodzę do gry to każe mi kupić C.R.E.D.D. Tak więc mam pytanko czy closed beta jeszcze trwa czy jaki ciul? Bo tez bez przesady mam dostęp ale każą mi kupić jakieś coś za ~17€ by grać jeśli ktoś am jakiś pomysł co można zrobić to piszcie proszę.

Pozdrawiam NaVv.