Problem z Wiedźmin 3

Witam.

Otóż mam problem z Wieśkiem a mianowicie po jakimś czasie jak gram monitor traci sygnał z kartą przez co mam czarny ekran (gra działa dalej)

po kliknięciu raz guzika do włączenia kompa ekran pojawia się i tak mam co jakiś czas. Ktoś wie czego może być przyczyna lub jak to naprawić?

Dodatkowe inf.

Kiedyś jak podkręciłem kartę przez XTREME GAMING ENGINE to tak samo mi się działo w lolu i innych grach ale po czym cofnąłem do starych

ustawień to problem zniknął aż do czasu kiedy zainstalowałem wiecha.

Specyfikacje pc:

Spoiler
<div class="ipsSpoiler_contents">
	<p>

</p>

<p>
		płyta główna = gigabyte ga -h110M-S2H
	</p>

<p>
		Procek = i5-6500 3.2ghz - 3.6ghz
	</p>

<p>
		karta = Gigabyte gtx 1060 6 gb ddr5
	</p>

<p>
		ramy = 1x 8gb hyperx ddr4 2133
	</p>

<p>
		zasilacz = be quiet power b8 550w
	</p>

<p>
		obudowa = zalman z11 plus
	</p>

<p>
		adapter pc &gt; monitor = art display port 
	</p>

<p>

</p>
</div>

Zobacz czy nie masz wlaczonego trybu oszczednego na monitorze. Jezeli dalej uzywasz XGE od gigabyte zobaczy czy nie masz nastawionej grafiki na tryb eco. Ostatnia sprawa sciagnij MSI Afterbuner(czy jakos tak) wlacz monitoring napiec i taktowan pamieci i rdzenia. Podczas grania sprawdz czy wszystko trzyma sie stalych napiec i taktowan. Bazowe mozesz sprawdzic na necie albo w programi gpuz.

Ogolnie dziwny temat ze gra dziala dalej a monitor gasnie. Normalnie przy problemach z grafika albo zasilaczem czy samym zlaczem PCi powinno ci zawiesic calego kompa.

Miałam kiedyś ten sam problem, akurat nie przy W3 bo w tamtych czasach tej gry nie było :P Po prostu pada ci karta graficzna, dostaje awarii przez co wyłącza monitor i tylko wyłączenie z zasilania "naprawia" do kolejnej takiej awarii. Z tego co się dowiedziałam usterki tego typu się nie naprawia, więc musiałam kupić nową GPU.

Jak masz ją na gwarancji to reklamuj jak najszybciej, jak nie to RIP.

Możliwe, że przez to bawienie się w podkręcanie ja uszkodziłeś no i reklamacji ci nie przyjmą jeśli się o tym dowiedzą ;)

Jeśli grasz na padzie to wyłącz w panelu sterowania wygaszanie monitora po x czasu.

Witam.

Otóż mam problem z Wieśkiem a mianowicie po jakimś czasie jak gram monitor traci sygnał z kartą przez co mam czarny ekran (gra działa dalej)

po kliknięciu raz guzika do włączenia kompa ekran pojawia się i tak mam co jakiś czas. Ktoś wie czego może być przyczyna lub jak to naprawić?

Dodatkowe inf.

Kiedyś jak podkręciłem kartę przez XTREME GAMING ENGINE to tak samo mi się działo w lolu i innych grach ale po czym cofnąłem do starych

ustawień to problem zniknął aż do czasu kiedy zainstalowałem wiecha.

Specyfikacje pc:

Spoiler
<div class="ipsSpoiler_contents">
	<p>

</p>

<p>
		płyta główna = gigabyte ga -h110M-S2H
	</p>

<p>
		Procek = i5-6500 3.2ghz - 3.6ghz
	</p>

<p>