Witam, do PC mam podłączony adapter Tp-Link TL-WN722N, lecz internet pobiera max 500kbs oraz jest wysoki ping. Nie mam żadnego programu ograniczającego łącze. Na innych laptopach w domu prędkość pobierania dochodzi do 2mbps bez wachania a na tym PC prędkość skacze od 10kbs do 500kbs. Wszystkie sterowniki są aktualne, oprogramowanie i wszystko inne też. Przeszukałem 6 różnych forum szukając odpowiedzi ale nic nie znalazłem. Jakieś pomysły? Komputer stoi około 5 metrów od rutera.
Problem z WiFi
podłącz router bezpośrednio do komputera. Byc może jest jakiś limit ustawiony z adapterem
Właśnie problem jest taki, że nie mam obecnie dostępnego żadnego kabla Ethernetu. Kiedy PC był kupywany to internet śmigał przez ten adapter, ale potem zepsuł się dysk i musiałem go wymienić. A po wymianie dysku internet przestał chodzić szybko.
Ale, dzisiaj przeinstalowałem już system 4 razy robiąc przy tym parę pobocznych rzeczy takich jak ustawienia itp. I internet znowu pobiera 2mbs, nie wiem co się zmieniło, ale póki co już działa. Jeśli znowu coś się zepsuję to wrócę do tego tematu.
Problem znowu wrócił, rano internet pobierał z prędkością 500kb/s, po zresetowaniu rutera wróciło do 2mb/s+ ale tylko na około godzinę.
A dostawca Internetu to?
Wyłącz pozostałe komputery, może one coś ścigają i przez to jest problem