Problem z włączeniem bios'a ga-z77x-d3h

Witam

Mój problem polega na tym że zbudowałem swój pierwszy komputer, odpaliłem wszystko ok, po czym na monitorze wyświetla się żeby kliknąć del do wejścia do Biosu, no więc klikam i nic, klawiatura wygląda na podłączoną bo się świecą diody a gdy klikam to głośnik na płycie głównej pipczy, ogółem raczej wszystko działa bo sprawdzałem kilka razy, specyfikacja komputera:

Procek: I7-3770K

Płyta główna: Ga-z77x-d3h

Karta Graficzna: Gigabyte GeForce Gtx 780Ti
Ram: Kingstone HyperX 1x8Gb
Dysk Twardy: Seagate Barracuda 1Tb

Zasilacz: Tacens Radix VI 750W
Obudowa: SilentiumPc Brutus bt-m23

Czy to może być wina monitora? bo jest stary, model dell 1704FPV, że np.nie daje rady karcie graficznej i w momencie odpalenia zacina się na tym ekranie wejścia do biosu, Pomocy

nie znam sie na kompach ale jak sie dostaje czysty to tam bios wg jest wgrany ^^?

nie znam sie na kompach ale jak sie dostaje czysty to tam bios wg jest wgrany ^^?

jest wgrany tylko nie można do niego wejść, ani del bądź f12 które jest napisane że trzeba wcisnąć nie działa

Wszystko dobrze podłączone ? Wszystko dociśnięte ? Pasta jest na procku pod chłodzeniem ?

Raczej wątpię aby to była wina monitora. Jak już to powinien się sypać po wczytaniu windowsa. Jak masz jakiś obraz na monitorze to jest dobry.

Nie da się pominąć wejścia do biosu ? Nie masz np: F1 to continue DEL to setup bios ? Czy coś w tym stylu.

Jak nie to odepnij wszystko. Zostaw tylko ramy i proca. Zobacz wtedy czy możesz wejść w ustawienia biosu, albo niech wczyta do momentu " Disk boot failure "

Mówisz o " pipczeniu " kiedy występuje dokładnie ( Jak startuje pc, czy dopiero jak próbujesz wejść do biosu ) i jak brzmi, tzn; ilość dźwięków oraz czy są to krótkie czy długie ?

Ramy spróbuj w inny slot wsadzić.

Do każdej nowo zakupionej płyty głównej dostajesz jednorazowy zestaw lutowniczy do zamontowania układu scalonego z biosem.

@edit

jest wgrany tylko nie można do niego wejść, ani del bądź f12 które jest napisane że trzeba wcisnąć nie działa

Problem leży w klawiaturze.

no więc posprawdzałem wszystko z ramem i w ogóle i wszystko jest ok, jeżeli chodzi o pipczenie to jest tak że gdy pokazuje się ekran startowy biosu to pisze żeby wcisnąć del do wejścia biosu no ale nie ważne co klikne to nic nie idzie dalej, jak coś klikam na klawiaturze to wtedy głośnik podczepiony do płyty główne pipczy 1 kliknięcie=1 pip

Witam

Mój problem polega na tym że zbudowałem swój pierwszy komputer, odpaliłem wszystko ok, po czym na monitorze wyświetla się żeby kliknąć del do wejścia do Biosu, no więc klikam i nic, klawiatura wygląda na podłączoną bo się świecą diody a gdy klikam to głośnik na płycie głównej pipczy, ogółem raczej wszystko działa bo sprawdzałem kilka razy, specyfikacja komputera:

Procek: I7-3770K

Płyta główna: Ga-z77x-d3h

Karta Graficzna: Gigabyte GeForce Gtx 780Ti
Ram: Kingstone HyperX 1x8Gb
Dysk Twardy: Seagate Barracuda 1Tb

Zasilacz: Tacens Radix VI 750W
Obudowa: SilentiumPc Brutus bt-m23

Czy to może być wina monitora? bo jest stary, model dell 1704FPV, że np.nie daje rady karcie graficznej i w momencie odpalenia zacina się na tym ekranie wejścia do biosu, Pomocy