Problem z włączeniem gry na Steam'ie

Witam.

Jako iż zaczął się darmowy weekend na Steam'ie pobrałem grę, gdyż zastanawiałem się nad jej zakupem i chciałem przetestować. Po długim oczekiwaniu na ściągnięcie gry i patchy nacisnąłem przycisk PLAY i nagle... nic... nic się nie stało. Gra ani żaden proces się nie odpaliły. Bardzo chciałbym zagrać, więc proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

Mój system to Windows 7 Ultimate 64-bit jeśli to pomoże, bo słyszałem, że na Windowsie 10 też coś odwala.

Jeśli taki temat już był, lub zły dział to przepraszam i proszę o podlinkowanie tematu/przeniesienie do odpowiedniego działu.

A jakbyś spróbował pobrać zwykłego klienta z oficjalnej strony gry?
Kwestią systemu raczej to nie jest, na W10 gra chodzi mi wyśmienicie, dużo lepiej, niżeli na W7, jak większość tytułów zresztą.
Próbowałeś też zweryfikować spójność plików gry przez Steama?

1. Odpal steama jako administrator

2. Sprawdz spójność plików

3. i najbardziej prawdopodobny jeżeli masz AVG anty virus wypierdziel go do smietnika. (Avast oraz 360TS też może mieć takie akcje)

Podaj tez specyfikacje kompa.

Miałem taki sam problem jak przenosiłem gry na inne partycje, musisz sprawdzić czy masz pliki .acf w /program files/steam/steamapps bez nich gry się nie odpalają, nic się po prostu nie dzieje.

Jak przenosiłeś grę na dysku to sprawdz poprzednie foldery czy nie zostawiłeś tam .acf

Po sprawdzeniu integralności gra pobrała się od nowa i nadal nie działa. W samym launcherze jest opcja repair, która też nie działa.

@Qeshua Jeśli chodzi o wymagania to spełniam, ale tu jest specyfikacja:
GTX 750 Ti

Intel Core i5 650 3.20 GHz

RAM 8,00 GB

@gizorro Antywirusa u Mnie brak.

Bardzo stara i5, chyba pierwsza generacja. Na dodatek 2 rdzeniowa. Hmm nie wiem czy to moze byc problem. Masz service packa 1 zainstalowanego? DX biblioteki po instalowane?

parametry nie są tutaj winne skoro nawet proces mu sie nie odpala. to musi byc coś po stronie steama jest to zarazem najlepsza i najgorsza platforma :( skoro gra pobierała się od nowa mogłes pobrać nie przez steama.

@gizorro W takim razie mam pytanie. Czy serwery są łączone i czy na pewno nie ma innego sposobu? Bo chciałbym pograć z kumplem, a gra strasznie długo Mi się pobierała (za drugim razem od 16-2).

Dałoby się ewentualnie pobrać tylko jakąś część plików, a zasoby zostawić z tego co pobrałem? Jeśli tak, czy ktoś mógłby Mi odpowiednie pliki lub linka do nich udostępnić?

Mam podobny problem z tym, że po próbie uruchomienia gry, gdy następuje update launcher w połowie się zatrzymuje i już nie rusza.

prawdopodobnie jakis problem z grą na e steamem ew windowsem ..., ktory czasem ma problem z odpaleniem gier. co do specyfikacji ...odpalisz bez problemu gra dzIala na 940mx bez problemu na i5 6200u ;)

nie ma opcji by odłączyć to co pobrałeś od steama niestety, a co do serwerów to są te same po prostu łączysz się przez "inny launcher"

W takim razie pobiorę z oficjalnej strony. Jeszcze jedno pytanie. Złotą Edycję z Empika będę mógł aktywować na oficjalnej stronie jeśli się zdecyduje na zakup? Czy tylko na Steam?
EDIT: Albo jestem ślepy, albo grę można pobrać tylko przesz Steam (przynajmniej tylko taką opcję widzę na stronie). Wyśle Mi ktoś linka do normalnego pobrania?

Witam.

Jako iż zaczął się darmowy weekend na Steam'ie pobrałem grę, gdyż zastanawiałem się nad jej zakupem i chciałem przetestować. Po długim oczekiwaniu na ściągnięcie gry i patchy nacisnąłem przycisk PLAY i nagle... nic... nic się nie stało. Gra ani żaden proces się nie odpaliły. Bardzo chciałbym zagrać, więc proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

Mój system to Windows 7 Ultimate 64-bit jeśli to pomoże, bo słyszałem, że na Windowsie 10 też coś odwala.

Jeśli taki temat już był, lub zły dział to przepraszam i proszę o podlinkowanie tematu/przeniesienie do odpowiedniego działu.