Problem z wyborem karty

Witam.

Jak w temacie, mam problem z wyborem karty graficznej. Głównie chodzi o karty NVidia ,proszę nie pisać o kartach AMD ponieważ nie mam z tą firmą miłych wspomnień. Zastanawiam się między 1060 a 1070 różnica cenowa jest ogromna, kwestia teraz różnicy w osiągach. Dlatego proszę o wypowiedzenie sie osób które miały\mają kontakt z tymi kartami. Dziękuję za uwagę.

Pozdrawiam.

No co... 1060 to taki troszke lepszy 970. Natomiast 1070 to juz nawet potrafi bic 980ti. Rożnica jest tak samo w cenie. Płacisz proporcjonalnie do wydajności karty. Jeżeli nie celujesz w wiecej niz FullHD to 1060 jest jak najbardziej spoko opcja(chociaz wole RX480 :P ). Natomiast w 1440p oczywiscie lepiej sobie poradzi 1070(co nie znaczy ze 1060 nie da sobie rady).

Ja sam osobiście posiadam 970, ale trzech moich kumpli zaopatrzyło się w 1070. Krótko mówiąc, warta każdego grosza. Division/BF1 ultra na 24" 144hz cud miód. Tylko upewnij się że masz dobry procesor. Jeden z nich kupił 1070, ale ma i5 2500k i mu bottleneckuje karcioszkę :D Sypie bluscreenami, jak woźny solą w zimie :D

Mam i7 4770k. Myślę że się nada.

Up

Daj więcej się przyda na dłużej grania w ultra.

Witam.

Jak w temacie, mam problem z wyborem karty graficznej. Głównie chodzi o karty NVidia ,proszę nie pisać o kartach AMD ponieważ nie mam z tą firmą miłych wspomnień. Zastanawiam się między 1060 a 1070 różnica cenowa jest ogromna, kwestia teraz różnicy w osiągach. Dlatego proszę o wypowiedzenie sie osób które miały\mają kontakt z tymi kartami. Dziękuję za uwagę.

Pozdrawiam.