Problem z wyborem klawiatury

Witajcie

W związku z tym iż szukam nowej klawiatury postanowiłem że zmierzę się z klawiaturami mechanicznymi, lecz jest pewien problem. Zastanawiałem się na razie nad dwoma firmami jakimi są :

Razer

Blackwidow Ultimate

Blackwidow Ultimate Stealth

Blackwidow Chroma

Blackwidow Chroma Stealth

oraz Corsair

Corsair k70

Corsair k70 RGB

Corsair k95

Corsair k95 RGB

w tym że obie firmy mimo iż klawiatury są drogie mają mieszane opinie. Niektórzy mówią iż Razer to plastikowe g*wno z kijowymi przełącznikami które i tak się psują po pewnym czasie, a mam kolegę który jak narazię ma klawiaturę mechaniczną od razera od połowy roku i nie ma z nią żadnych kłopotów. Wiele osób twierdzi też iż ma problemy z Corsair'em m.in. wyłączający sie soft , oraz 'zastyganie' kolorów klawiatury. I tu jest mały problem i zarazem pytanie którą klawiaturę wybrać (może macie jakieś własne doświadczenie z nimi) oraz czy polecilibyście mi jakąś inną klawiaturę mechaniczną. Od razu przypomnę że nie jestem fanboyem żadnej z tych firm i spokojnie przyjmę każdą propozcyję klawiatury mechanicznej.

Mam Blackwidow Ultimate Stealth od 7 miechów.

Klawiaturze nie ZDARZYŁO SIĘ zaciąć.

Raczej polecam, jak masz mniejszy nieco budżet to blackwidow stealth.

Jak nieco większy- Chroma Stealth.

Mam Blackwidow Ultimate Stealth od 7 miechów.Klawiaturze nie ZDARZYŁO SIĘ zaciąć.Raczej polecam, jak masz mniejszy nieco budżet to blackwidow stealth.Jak nieco większy- Chroma Stealth.

Tylko Chrome Stealth nie zdobędę w Polskim sklepie a szukałem :/

Jeżeli nie masz dużych wymagań względem klawiatury to sam polecam Cm storm quickfire tk ze switchami red sam używam już prawie rok i polecam a jeżeli masz większy budżet to polecam ci razera blackwidowa chrome moi koledzy mają i bardzo polecają .

Witajcie

W związku z tym iż szukam nowej klawiatury postanowiłem że zmierzę się z klawiaturami mechanicznymi, lecz jest pewien problem. Zastanawiałem się na razie nad dwoma firmami jakimi są :

Razer

Blackwidow Ultimate

Blackwidow Ultimate Stealth

Blackwidow Chroma

Blackwidow Chroma Stealth

oraz Corsair

Corsair k70

Corsair k70 RGB

Corsair k95

Corsair k95 RGB

w tym że obie firmy mimo iż klawiatury są drogie mają mieszane opinie. Niektórzy mówią iż Razer to plastikowe g*wno z kijowymi przełącznikami które i tak się psują po pewnym czasie, a mam kolegę który jak narazię ma klawiaturę mechaniczną od razera od połowy roku i nie ma z nią żadnych kłopotów. Wiele osób twierdzi też iż ma problemy z Corsair'em m.in. wyłączający sie soft , oraz 'zastyganie' kolorów klawiatury. I tu jest mały problem i zarazem pytanie którą klawiaturę wybrać (może macie jakieś własne doświadczenie z nimi) oraz czy polecilibyście mi jakąś inną klawiaturę mechaniczną. Od razu przypomnę że nie jestem fanboyem żadnej z tych firm i spokojnie przyjmę każdą propozcyję klawiatury mechanicznej.