Problem z wydajnością laptopa bez baterii

Witam, otóż mój problem polega na tym, że laptop bez baterii wyciąga ok. 10fps w Smite ( w innych grach jest podobnie), natomiast z baterią dochodzi do 40-50fps. Laptop to : Lenovo x220 Tablet.

Jego parametry :

-Win 8

- Intel core i5-2520M 2.50Gz x4

- 16 GB RAM

- Intel HD Graphics 3000

- Indeks wydajności 3.5, z bateria ponad 5. Z tego co widzę to zmniejszą się obliczenia na sekundę.

Dodam ,że gamebooster itp. nie pomagają

Z góry dziękuję za pomoc.

Zamiast kupować lapka z 16 gb ram to trzeba było kupić 4 gb z dedykowaną kartą graficzną... Nic nie poradzisz na zintegrowanym intelu 3000 w nic nie pograsz.

Z podpiętą baterią grałem bez problemów w większość gier.

Nie możesz grać z baterią jak wiesz, że z nią nie ma żadnych problemów?

Nie chcę niszczyć tej baterii dlatego szukam rozwiązania

Z baterią czy bez nie powinno być różnicy. W planie zasilania nie masz nic związanego z baterią ustawionego?

Nie masz zewnętrznej grafiki cudów nie oczekuj. Możesz mieć na starcie 60 fps, jednak gdy sprzęt zacznie nagrzewać klatki mogą spaść w dół i masz wtedy problem.

Z baterią fps w okolicach 40-50 otrzymywały się 2-3h, natomiast bez baterii od początku jest 10fps.

Znam rozwiązanie graj z baterią po to ona jest w laptopie. Jeśli laptop się grzeje też tego może być wina kup podkładkę chłodzącą laptopy mają to że lubią się grać lub przeczyść go sprężonym powietrzem.Nie widzę innego rozwiązania. :)

Witam, otóż mój problem polega na tym, że laptop bez baterii wyciąga ok. 10fps w Smite ( w innych grach jest podobnie), natomiast z baterią dochodzi do 40-50fps. Laptop to : Lenovo x220 Tablet.

Jego parametry :

-Win 8

- Intel core i5-2520M 2.50Gz x4

- 16 GB RAM

- Intel HD Graphics 3000

- Indeks wydajności 3.5, z bateria ponad 5. Z tego co widzę to zmniejszą się obliczenia na sekundę.

Dodam ,że gamebooster itp. nie pomagają

Z góry dziękuję za pomoc.