Problem z wydajnością laptopa przy podłączeniu do prądu

Witam, posiadam laptop marki Lenovo G500, mam problem z wydajnością po podłączeniu go bezpośrednio zasilaczem do prądu (zasilacz jest orginalny), po odłączeniu zasilania i graniu wyłączenie na baterii wydajność laptopa jest o wiele lepsza. Ktoś wie co na to poradzić ?? próbowałem w opcjach zmiany wydajności akumulator na wysoka wydajność ale to nie pomaga.

Z góry dziękuje za pomoc.

up

sprobuj wyciagnac baterię, laptopy czasami maja problem skąd ciągnąć zasialanie, lepiej miec tylko jedno źródło

Wejdź może w zaawansowane ustawienia zasilania, bo sama nazwa ,,wysoka wydajność" nic oznacza, że w takim trybie będzie działać laptop. Sprawdź dokładnie każde ustawienie(w trybie który uruchamia się po podpięciu do ładowania), najważniejsze będą te dotyczące procesora i grafiki.

Witam, posiadam laptop marki Lenovo G500, mam problem z wydajnością po podłączeniu go bezpośrednio zasilaczem do prądu (zasilacz jest orginalny), po odłączeniu zasilania i graniu wyłączenie na baterii wydajność laptopa jest o wiele lepsza. Ktoś wie co na to poradzić ?? próbowałem w opcjach zmiany wydajności akumulator na wysoka wydajność ale to nie pomaga.

Z góry dziękuje za pomoc.