Otóż jest problem z moim laptopem, gdyż na uniwersytecie ciężko złapać mi kiedykolwiek dobre połączenie z wifi. Niby nic wielkiego, gdyby nie to, że kumpel obok z takim samym laptopem nie ma większych z tym problemów (on łapie jakieś 4-5 kreski jakości, ja jedynie 1-2, w porywach 3). Próbowałem zaktualizować sterowniki, jednak pokazuje, że są aktualne. Usunąłem sterownik karty hamachi, oraz odinstalowałem program jednak nic to nie daje. Jakieś pomysły?
Problem z wyłapywaniem sygnału wifi
jak nic nie podziała dokup zewnętrzna kartę sieciową Wifi z antenka pod usb będzie 5 kresek - drogie to nie jest
To może być coś z ustawieniami, może jakaś wada fabryczna, jednak nie jestem w stanie powiedzieć co dokładnie, ale tak jak kolega wyżej, polecam dokupienie anteny wi-fi na port USB. Jest dosyć mała, a jej koszt oscyluje w okolicach 30 złotych. W dodatku można łapać sygnał z większych odległości, a jakość jest znacznie lepsza w porównaniu z wbudowaną anteną laptopową. Tu masz link do alledrogo, jakbyś się zdecydował: http://allegro.pl/karty-wlan-karty-usb-77966
Otóż jest problem z moim laptopem, gdyż na uniwersytecie ciężko złapać mi kiedykolwiek dobre połączenie z wifi. Niby nic wielkiego, gdyby nie to, że kumpel obok z takim samym laptopem nie ma większych z tym problemów (on łapie jakieś 4-5 kreski jakości, ja jedynie 1-2, w porywach 3). Próbowałem zaktualizować sterowniki, jednak pokazuje, że są aktualne. Usunąłem sterownik karty hamachi, oraz odinstalowałem program jednak nic to nie daje. Jakieś pomysły?