Problem z wyłapywaniem sygnału wifi

Otóż jest problem z moim laptopem, gdyż na uniwersytecie ciężko złapać mi kiedykolwiek dobre połączenie z wifi. Niby nic wielkiego, gdyby nie to, że kumpel obok z takim samym laptopem nie ma większych z tym problemów (on łapie jakieś 4-5 kreski jakości, ja jedynie 1-2, w porywach 3). Próbowałem zaktualizować sterowniki, jednak pokazuje, że są aktualne. Usunąłem sterownik karty hamachi, oraz odinstalowałem program jednak nic to nie daje. Jakieś pomysły?

jak nic nie podziała dokup zewnętrzna kartę sieciową Wifi z antenka pod usb będzie 5 kresek :) - drogie to nie jest

To może być coś z ustawieniami, może jakaś wada fabryczna, jednak nie jestem w stanie powiedzieć co dokładnie, ale tak jak kolega wyżej, polecam dokupienie anteny wi-fi na port USB. Jest dosyć mała, a jej koszt oscyluje w okolicach 30 złotych. W dodatku można łapać sygnał z większych odległości, a jakość jest znacznie lepsza w porównaniu z wbudowaną anteną laptopową. Tu masz link do alledrogo, jakbyś się zdecydował: http://allegro.pl/karty-wlan-karty-usb-77966

Otóż jest problem z moim laptopem, gdyż na uniwersytecie ciężko złapać mi kiedykolwiek dobre połączenie z wifi. Niby nic wielkiego, gdyby nie to, że kumpel obok z takim samym laptopem nie ma większych z tym problemów (on łapie jakieś 4-5 kreski jakości, ja jedynie 1-2, w porywach 3). Próbowałem zaktualizować sterowniki, jednak pokazuje, że są aktualne. Usunąłem sterownik karty hamachi, oraz odinstalowałem program jednak nic to nie daje. Jakieś pomysły?